Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:36:05

Служба зайнятості інформує про підтримку воїнів АТО

02.12.2015   13:42Агенцiя

Сьогодні особливої уваги всіх установ соціальної сфери, в тому числі й служби зайнятості, потребують учасники антитерористичної операції на сході країни. Завдання служби зайнятості - надання повного спектру соціальних послуг цій категорії громадян з метою інтеграції їх у суспільство, повернення до мирної праці.

У разі звернення до служби зайнятості вчорашнім воїнам надаються інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги, сприяння в пошуку роботи, в тому числі допомога у започаткуванні власної справи, залучення до оплачуваних громадських та тимчасових робіт, для бажаючих розглядається можливість підвищення кваліфікації, професійної підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації.

У поточному році на обліку в службі зайнятості перебувало 728 безробітних учасників АТО. З них 136 осіб працевлаштовано. Зокрема, 65 –отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи. Крім того, 72 особи залучено до тимчасової зайнятості, 85 – направлено на професійне навчання.

До вирішення проблем зайнятості учасників АТО залучаються соціальні партнери, зокрема військові комісаріати, соціальні установи, заклади освіти, громадські та волонтерські організації.

З метою своєчасного інформування демобілізованих військовослужбовців щодо умов реєстрації, перереєстрації в державній службі зайнятості, надання допомоги по безробіттю та соціальних послуг з пошуку роботи у військкоматах розміщено інформаційні матеріали та нормативно-правові акти у сфері зайнятості та соціального захисту на випадок безробіття.

У центрах зайнятості для військовослужбовців проводяться  інформаційні семінари, а також семінари по спрямуванню на професійне навчання та здобуття актуальних на ринку праці професій, з питань започаткування власної справи та самозайнятості, ярмарки вакансій, тренінги тощо. Зокрема, у Чернігівському міському та районному центрах зайнятості тренінги з психологічної підтримки для цієї категорії клієнтів проходять за участю психологів «Психологічної кризової служби».

Службою зайнятості ініційовано співпрацю з відділами освіти щодо участі на волонтерській основі психологів навчальних закладів під час проведення семінарів, тренінгів та  для психологічного супроводу під час проходження професійного навчання безробітних з числа учасників антитерористичної операції.

З метою підвищення якості надання соціальних послуг та координації дій щодо соціальної адаптації та професійної реабілітації учасників АТО проводиться їх анкетування.

Також запроваджено на добровільній основі індивідуальний супровід після працевлаштування за сприяння державної служби зайнятості окремих категорій громадян, зокрема інвалідів, демобілізованих учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб. Метою такого супроводу є здійснення соціального патронату для досягнення максимального терміну закріплення працевлаштованої особи на робочому місці, а також для профілактики настання страхового випадку.

Чернігівська обласна служба зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини