Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:41:27

Пропонували роботу на ярмарку

24.11.2015   13:22

23 листопада Чернігівський міський центр зайнятості в черговий раз став місцем зустрічі безробітних та роботодавців.

Там відбувся ярмарок вакансій. На захід завітали представники ТОВ «Гранд Берлінго», якому в Чернігові належить магазин продовольчих товарів «Наш край», підприємці Тетяна Кисла – власниця ательє та Олександр Льодовий – власник магазину меблів і понад двадцять шукачів роботи, зокрема внутрішньо переміщені особи та учасники АТО.

На ярмарку вакансій роботодавці презентували свої підприємства та ознайомили присутніх з актуальними вакансіями, умовами праці, рівнем заробітної платні, соціальними гарантіями та вимогами до працівників. Наразі «Гранд Берлінго» потрібні охоронник і пекар, магазину меблів – бухгалтер, в ательє – закрійник і кравець.

Присутні також дізналися про ситуацію на ринку праці, послуги служби зайнятості та законодавчі новації, зокрема про компенсацію витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

- Якщо ви працевлаштували безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням служби зайнятості строком не менше ніж на рік, можете отримати також і компенсацію витрат на їхню перепідготовку та підвищення кваліфікації, - зазначила начальник відділу взаємодії з роботодавцями Чернігівського МЦЗ Людмила Нікольська. - Сума компенсації встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Роботодавців також закликали скористатися й іншими послугами служби зайнятості, а саме: компенсацією фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки за направленням центру зайнятості громадян, котрі мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. А ще – підбором робітників для виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру, організацією професійного навчання, підвищення кваліфікації та стажування майбутніх працівників тощо.

В результаті заходу вісім безробітних отримали направлення на роботу, а підприємці виявили бажання працевлаштувати двох переселенців з наданням компенсації витрат на оплату їх праці.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини