Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:39:53

Підсумки проведення благодійної акції "П’ять картоплин!"

24.11.2015   09:29Агенцiя

Благодійність дійсно є найбільшим виявом гуманності, бо саме завдяки цій людській здатності - безкорисливо прийти на допомогу - у світі не зникає добро. І для того, щоб творити добро зовсім не обов"язково мати великі статки, займати високу посаду, чи бути суперзіркою. Головне - мати серце та відкрити його для інших.

З метою привернення уваги суспільства до проблем людей похилого віку, інвалідів, внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської областей та АР Крим Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України закликала всіх небайдужих мешканців області взяти учась у благодійній акції "П’ять картоплин!" яка проходила з 14 вересня по 14 листопада.

Протягом благодійної акції по обласному радіо звучав виступ звернення голови обласної організації, на сайті ОДА та обласних газетах опублікована інформація до жителів Чернігівської області з проханням підтримати у проведенні благодійної акції «П’ять картоплин!».

Особливого змісту набули широкомасштабні інформаційні – пропагандистські заходи з нагоди акції, організовувались круглі столи, розповсюджувалися листи – звернення до населення, трудових колективів, приватних підприємців, широко висвітлювались у засобах масової інформації.

В місті Прилуках медичні сестри Червоного Хреста та працівники кримінально виконавчої інспекції, зібравши колективом овочі в переддень Міжнародного дня людей похилого віку рознесли самотнім пенсіонерам, ветеранам війни та праці.

Масове переміщення цивільних осіб із зон збройного конфлікту до Чернігівської області (тільки офіційно зареєстрованих переміщених осіб з Луганської та Донецької областей 12501 людей) стало причиною нагальної потреби у забезпеченні вразливих категорій переміщених осіб необхідними продуктами харчування, предметами першої допомоги та засобами гігієни.

До проведення благодійної акції приєднались школярі. Діти принесли з дому овочі, дбайливо збирали їх в односельців, розповідаючи про допомогу переміщеним особам. Відрадно, що ніхто не залишився байдужим. Голови міських та районних організацій визначили класи хто активніше приймав участь та вручали дітям подарунки.

З порозумінням віднеслися до благодійної справи й населення нашої області. Допомога надавалась як підопічним Червоного Хреста так і переміщеним особам які перебувають на території Чернігівської області.

Багаторічна тісна співпраця Товариства Червоного Хреста з управлінням освіти Ніжинської міської ради дала свій позитивний результат. Активну участь у зборі овочів взяли працівники управління праці та соціального захисту населення.

Хотілось відзначити міські та районні організації, які добре спрацювали під час проведення благодійної акції «П’ять картоплин!» – це Чернігівська, Ніжинська, Прилуцька міські організації та Бобровицька, Борзнянська, Коропська, Носівська, Ніжинська, Срібнянська, Талалаївська районні організації ТЧХУ.

Головами міських та районних організацій під час проведення благодійної акції було зібрано продуктів харчування, одягу, взуття, медикаментів, засобів гігієни, тощо на суму 1834884 гривень 12 копійок, надано допомогу 13615 чоловікам.

• продуктів харчування на суму 588686,26 грн, отримали 3850 осіб,

• предмети першої необхідності на суму 1224498,86грн. отримали 4640 осіб,

• інші товари на суму 21699 грн, отримали 5125 осіб.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини