Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:34:54

Відбувся науково-практичний семінар на тему "Неінвазивний респіраторний менеджмент в пологовому залі"

12.11.2015   15:28Агенцiя

11 листопада в пологовому будинку Чернігівської міської ради відбувся науково-практичний семінар на тему "Неінвазивний респіраторний менеджмент в пологовому залі" та практикум по інвазивному та малоінвазивному введенню сурфактанту, по стабілізації в пологовому залі та первинній реанімації новонароджених для неонатологів, дитячих медичних сестер та акушерок Чернігівського регіону.

Участь у семінарі взяли президент асоціації неонатологів України д.м.н., професор, заступник директора з перинатології ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України» Тетяна Знаменська, керівник  Харківського регіонального перинатального центру, к.м.н., доцент кафедри педіатрії № 1 та неонатології  Харківського Національного  медичного університету Ірина Кондратова, завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених Житомирського перинатального центру, к.м.н. Сергій Лапоног, заступник начальника Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Пулін, головний лікар пологового будинку Чернігівської міської ради Василь Гусак, головний позаштатний спеціаліст Управління охорони здоров’я облдержадміністрації з неонатології Людмила Дудко.

«Даний науково-практичний семінар спрямований на підвищення кваліфікації лікарів неонатологів, від яких залежить виживання немовлят у перші хвилини та дні життя», – наголосила Тетяна Знаменська.

З доповіддю «Стабілізація й респіраторний менеджмент в пологовому залі: доказові рекомендації» перед присутніми виступила та неонатології     Харківського Національного  Медичного Університету  Ірина Кондратова.

Сергій Лапоног ознайомив присутніх та показав  на практиці  важливі кроки реанімаційної допомоги новонародженим.

Учасники  конференції також  розглянули питання з клінічних протоколів:
- некротичний ентероколіт у немовлят;
- парентеральне харчування;
- догляд за здоровою новонародженою дитиною;
- початкова, реанімаційна, післяреанімаційна допомога новонародженим.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини