Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:17:38

Через пункт пропуску "Сеньківка" намагались вивезти до Росії прилади військового призначення

30.10.2015   07:36

У пункті пропуску «Сеньківка» Чернігівської митниці ДФС митники спільно з прикордонниками припинили спробу незаконного вивезення товарів військового призначення, що підлягають державному експортному контролю.

Пункт пропуску

Пункт пропуску "Сеньківка"

Громадянин України, який разом з двома пасажирами прямував на автомобілі до Росії, обрав для перетину кордону «червоний коридор». Під час митного контролю водій і пасажири надали співробітнику митниці декларації, в яких вказали про наявність у них готівкових коштів, холодильника та особистих речей.

Але при огляді транспортного засобу митники спільно з прикордонниками виявили, що в багажному відділенні, у ніші для запасного колеса, знаходяться дві гіроскопічні системи Авіагоризонт АГБ-3К.

Дані системи відносяться до категорії товарів військового призначення, на переміщення через кордон яких законодавством встановлено обмеження. Митне оформлення цих товарів можливе тільки при наявності відповідних дозвільних документів.

Громадянин, який визнав себе власником авіаприладів, не мав жодних дозволів на їх вивезення. Мабуть тому й «забув» внести відомості про них у митну декларацію, бо не мав законних прав на їх вивезення.
 
Працівниками митниці складено протокол про порушення митних правил, прилади вилучені. Після завершення перевірки справу буде передано до суду.

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини