Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:08:26

У прокуратурі області відбулась чергова зустріч з представниками Консультативної місії ЄС

29.10.2015   10:38Агенцiя

28.10.2015, перший заступник та заступники прокурора Чернігівської області провели зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

Серед членів делегації були присутні:  заступник голови КМЄС в Україні Юг Фанту, його асистент Юлиана Гуус, фахівці та асистент з регіонального співробітництва Пекка Гюютіаінен, Єва Спасовські, Пітер Уілсон, Володимир Головатенко. 

У ході зустрічі обговорювались найбільш важливі та актуальні питання, насамперед, щодо реформування органів прокуратури, проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників місцевих прокуратур, особливостей кадрових змін.

Перший заступник прокурора області Юрій Балєв повідомив представникам Місії про перші результати роботи за новим Законом України «Про прокуратуру», процес відкритого конкурсу на посади керівників місцевих прокуратур та їх заступників. Розповів про процес оптимізації штатної чисельності прокуратури, зокрема про скорочення працівників органів прокуратури області.

Йшлося також про проблематику застосування норм Кримінального процесуального кодексу України. Обговорили функції, покладені на органи прокуратури, та основні критерії оцінки роботи правоохоронних органів.

Заступник прокурора області Сергій Івашко відзначив, що в процесі змін та реформування, які відбуваються в Україні, необхідна критично-об’єктивна оцінка ситуації, щоб її змінити.

Юрій Балєв зазначив, що досвід представників європейських країн стане при нагоді в процесі реформування органів прокуратури.

На завершення зустрічі представники Консультативної Місії ЄС подякували керівництву прокуратури області за відкритість, а також домовились про подальшу співпрацю.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини