Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:25:30

Заздалегідь подбайте про отримання електронного ключа

28.10.2015   12:17Агенцiя

Кількість платників податків, що надсилають податкову звітність та звітність з єдиного внеску до органів ДФС із застосуванням всесвітньої комп’ютерної мережі Інтернет постійно зростає.

Пов’язує це начальник відділу реєстрації користувачів  при ГУ ДФС у Чернігівській області Олександр Кулик, у першу чергу, із збільшенням електронних сервісів і можливістю використання електронного цифрового підпису не тільки для подання податкової звітності та оформлення митних декларацій. Наразі за наявності електронного цифрового підпису в режимі он-лайн можна звітувати ще й до Пенсійного фонду та органів державної статистики, мати доступи до реєстрів Міністерства юстиції України, участі в державних закупівлях тощо.
   
Відтак, керівник структурного підрозділу ГУ ДФС Чернігівщини ще раз наголошує на тому, що послуги електронного цифрового підпису - зручний та сучасний спосіб не тільки для спрощення документообігу у суб’єктів підприємницької діяльності, але й можливість шифрування особистих документів будь-якому користувачу для передачі їх електронною поштою.
   
До речі, відділом реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області в поточному році  видано понад 23 тисячі посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису.
    
Бланки документів, зразки їх заповнення, перелік необхідних для реєстрації документів для подальшого оформлення безкоштовного ключа кожен платник податків може отримати на офіційному інформаційному веб – порталі АЦСК ІДД  за посиланням http://www.acskidd.gov.ua.     
        
Поряд з цим, Олександр Кулик повідомив, що у зв’язку з виявленням фактів отримання послуг ЕЦП з використанням підроблених реєстраційних документів та з метою упередження таких випадків в майбутньому, АЦСК ІДД ДФС з 15.10.2015 року обмежує територію реєстрації заявників -  юридичних осіб.
       
Так, платники податків - юридичні особи зможуть отримувати послуги ЕЦП в будь-яких пунктах реєстрації користувачів АЦСК ІДД ДФС, розміщених в області, у якій зареєстрований платник податків.
Зазначені обмеження стосуються виключно юридичних осіб. Контактну інформацію щодо розміщення пунктів реєстрації користувачів АЦСК ІДД ДФС можна переглянути за посиланням http://acskidd.gov.ua/contacts.
    
Звертаємо увагу платників податків, що термін дії посилених сертифікатів електронних ключів цифрового відпису становить 2 роки. Тому тим, хто отримав електронні ключі починаючи з листопада 2013 року - пропонуємо заздалегідь потурбуватися про оформлення нових сертифікатів ключів для своєчасного звітування.
   
Вкотре нагадуємо, що для отримання  безкоштовного ключа електронного цифрового підпису потрібно звернутися до  відділу реєстрації користувачів при ГУ ДФС у  Чернігівській області: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 28, 1-й поверх, кім.14. Телефон для довідок (0462)77-49-27.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини