Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 05:20:42

Поновлення порушених прав дітей є пріоритетом роботи органів прокуратури

27.10.2015   07:36Агенцiя

Ювенальними прокурорами упродовж поточного року забезпечено участь у 202 справах з питань захисту прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства. За позовами прокурорів цивільно-правовими засобами поновлено права 50 дітей.

У сфері охорони дитинства до суду пред`явлено 62 позови на суму майже 700 тис грн., які розглянуто та задоволено. На даний час реально виконано судових рішень на суму понад 300 тис грн.

Особлива увага приділяється захисту соціальних, житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прокурори звертались до суду про визнання права власності на житло та земельні паї у порядку спадкування, накладення заборони на відчуження житла, в якому проживали діти, виплату одноразової соціальної допомоги та ін.

З метою забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів на прилеглій до навчальних закладів територій прокурорами подані позови в інтересах закладів освіти з вимогою зобов’язати органи місцевого самоврядування обладнати територію, прилеглу до шкіл дорожніми знаками. Позови задоволено.

Активною є позиція ювенальних прокурорів, які виступають процесуальними керівниками у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх.

Під час здійснення своїх повноважень у сфері охорони дитинства ювенальні прокурори пред’являють позови в рамках кримінальних проваджень з метою відшкодування державі завданих злочином збитків.

Зокрема, прокурором м. Чернігова пред’явлено позов про стягнення з обвинуваченого в кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждав неповнолітній, вартості витрат на стаціонарне лікування дитини в обласній дитячій лікарні на суму понад 1 тис грн.

Позов Деснянським районним судом 09.10.2015 задоволено та кошти сплачено в повному обсязі.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини