Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:43:58

Переселенцям тепер допомагає радник міністра

23.10.2015   08:37

20 жовтня в Менському районному центрі зайнятості відбувся семінар для переселенців за участю позаштатного радника Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб у Чернігівській області Надії Едієвої.

Мета заходу – допомогти людям знайти роботу, адаптуватися до нових умов життя та інтегруватися в місцеву громаду. Серед запрошених були заступник міського голови Юрій Стальниченко, начальник відділу субсидії та адресної соціальної допомоги Управління соціального захисту населення Менської РДА Оксана Зінченко, представник Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Тухан Едієв. Досвідом пошуку роботи поділилися переселенці, які працевлаштувались за сприяння служби зайнятості.

«Допомогти внутрішньо переміщеним особам знайти нове місце роботи – одне з ключових завдань працівників служби зайнятості», - зазначила директор Менського РЦЗ Тамара Кот. Вона повідомила, що з початку сумнозвісних подій в Україні службою зайнятості розгорнута масштабна інформаційно-роз’яснювальна робота, яка полягає в наданні широкого спектру послуг громадянам, які переїхали з Криму та східних областей України.

Йдеться про психологічну підтримку і допомогу, інформаційні та профорієнтаційні послуги, підбір роботи, сприяння у започаткуванні власної справи, організацію професійного навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці; залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру тощо. З жовтня минулого року в Менському РЦЗ послуги отримали 53 переселенці, з них 38 – надано статус безробітного. Зокрема, працевлаштовано 11 осіб.

Фахівець з профорієнтації Олена Бабко звернула увагу присутніх на перелік документів, які потрібні внутрішньо переміщеним особам для отримання статусу безробітного.

Задля прискорення власного працевлаштування шукачам роботи запропонували скористатися безкоштовними сервісами: інформаційно-довідковою телефонною системою (0-800-50-50-60 зі стаціонарного телефону та 730 з мобільного телефону) та Інтернет-порталами Державної служби зайнятості та «Труд», де можна не лише ознайомитися з корисною інформацією про ринок праці та актуальними вакансіями, а й розмістити власне резюме.

Оксана Зінченко поінформувала присутніх про порядок оформлення субсидії, отримання довідок про взяття на облік особи, яка переїхала з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, надання щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Переселенцям нагадали, що ця довідка є недійсною без відмітки Державної міграційної служби про підтвердження фактичного місця проживання.

Заступник міського голови висловив подяку районному центру зайнятості за активну роботу в напрямі працевлаштування та надання соціальних послуг переміщеним особам.

Свою допомогу переселенцям запропонувала радник Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб у Чернігівській області Надія Едієва. Адже в нашій державі Міністерством соціальної політики України разом із громадською ініціативою «Крим SOS» та Міжнародною організацією «Stabilization Support Servises», за підтримки уряду Великобританії, започатковано програму позаштатних радників з питань внутрішньо переміщених осіб, спрямовану на забезпечення соціального захисту переселенців та інших незахищених верств населення. Позаштатні радники працюють в усіх регіонах країни. Їх завдання полягає в тому, щоб взаємодіяти на місцевому рівні з державними і громадськими організаціями і налагоджувати ефективну комунікацію з переселенцями та інформувати про стан справ Міністерство соцполітики.

Відтак, кожен переселенець, якому не вдасться безпосередньо на районному рівні розв’язати якусь проблему самостійно, зможе звернутися за допомогою до регіонального радника.

Подібний захід відбувся і в Козелецькому РЦЗ.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини