Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:51:04

Чи реальний видобуток сланцю в Україні вирішували в Чернігові

22.10.2015   08:05Агенцiя

Наскільки актуальне та можливе продовження видобутку газу із сланцевих порід на теренах України намагались визначити в дискусійному клубі «Експерта думка» Чернігова 19 жовтня.

Аудиторії представили документальний фільм Ігоря Чайки «Газова революція чи газовий цугцванг?», після чого продовжилась жива дискусія.

«Наша ціль познайомити з цим проектом максимально більшу кількість громади і ЗМІ, щоб ця інформація поширювалась. Може, комусь сподобається, комусь ні, але після розміщення фільму в загальному доступі можна буде зробити певні висновки», – наголошує на цілях проекту продюсер фільму Ігор Чайка.

Організаторами дискусії виступили студія медіа-проектів «Вартові демократії» спільно з Громадянською мережею ОПОРА та ДК «Експертна думка».

Якісні відмінності процесу видобутку альтернативного газу в Україні і США, угоди про розподіл продукції, відмови та форс-мажор світових компаній з приводу роботи в нашій країні обговорили учасники дискусії: представники місцевих ЗМІ, громадські діячі та студентська молодь.
 
«Потреба в енергоресурсах постійно зростає, адже їхня кількість невпинно зменшується. Саме тому населення має навчитися економити ресурси та звертати більше уваги на альтернативні джерела енергії», – прокоментувала захід місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець
 
«На Заході була компанія «Шеврон», яка мала 6 тисяч кв. км для вивчення і видобутку всіх вуглеводнів – вони пішли. У «Шелл» 8 тисяч кв. км – і вони не пробурили жодної свердловини, оформили форс-мажор й формально поки не відмовлялись від видобутку», – коментує взаємодію зі світовими компаніями з видобутку сланцю Кирило Томляк, засновник сайту Нетрадиційний газ в Україні.
Негативні відгуки в соціумі з приводу сланцевого газу, не підкріплені фактами, стимулювали команду на створення фільму. Він об’єктивно демонструє всі сторони процесу видобутку газу з нетрадиційних порід та дає стимул до формулювання власних висновків аудиторії.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.