Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:00:44

Працівники Державної служби охорони затримали двох квартирних злодіїв

21.10.2015   07:36Агенцiя

Протягом двох ночей підряд працівники Державної служби охорони при УМВС в Чернігівській області затримали двох квартирних злодіїв, які проникли в квартири чернігівців.

Така ефективність роботи співробітників Держохорони стала можливою завдяки самосвідомості власників цих квартир. Господарі помешкань, на які зазіхнули зловмисники, в свій час завбачливо уклали договори про охорону квартири з УДСО і тепер ні про що не жалкують.

Як повідомив начальник УДСО при УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Ярослав Накопюк, в ніч з 16 на 17 жовтня сигнал про спацювання тривожної сигналізації надійшов з вулиці Родимцева в місті Чернігові. За лічені хвилини група затримання УДСО при УМВС була вже на місці виклику.

Зловмисник, який проник у помешкання шляхом віджиму металопластикового вікна, застигнутий зненацька, спробував заховатися в обкраденій квартирі, але  вже за лічені хвилини був затриманий правоохоронцями. Викликана на місце затримання слідчо-оперативна група Чернігівського міськвідділу УМВС зафіксувала сліди злочину та вилучила речові докази. У затриманого зловмисника, яким виявився 23-річний чернігівець, вилучили 2 ланцюжки, 2 пари сережок, 2 кулони та браслет, а також обручку та чотири каблучки, які він викрав з помешкання.

Інше затримання відбулося сьогодні в ночі. Сигналізація спрацювала в квартирі по вулиці Першого травня. Ця квартира ще знаходиться в стадії ремонту і господарі в ній постійно же проживають, але вже підключили до сигналізації. Прибувши за вказаною адресою, співробітники ДСО  виявили відкрите балконне вікно. Для блокування квартири на підмогу був викликаний додатковий наряд групи затримання.

Зловмисник був затриманий під час спроби втекти через балкон. Під час затримання він намагався чинити опір працівникам міліції. Після затримання у крадія було виявлено та вилучено речі, викрадені з вищезгаданої квартири, а також шприц з рідиною коричневого кольору та пакетики з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору. Вилучені речовини, імовірно наркотики, направлено на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група міського відділку міліції, співробітники якої вилучили сліди та речові докази злочину. Також було встановлено, що цей чоловік, 1977 року народження, раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за подібні злочини.

Зараз за обома фактами спроб крадіжок відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 через ст.15 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у житло чи інше приміщення), що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Обоє зловмисників затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Чернігівського районного відділу УМВС. Тривають слідчі дії.

В свою чергу міліція звертається до громадян - шановні мешканці Чернігова та області, це лише два останні факти, які яскраво свідчать про переваги та гарантії безпеки вашого майна, залишеного під опікою Державної служби охорони. Кожен господар має право вибирати - ризикувати, встановлюючи броньовані двері та грати на вікна, які теж не гарантують повної безпеки вашому майну, чи укласти договір з Управлінням Державної служби охорони при УМВС і спати спокійно. Вибір за Вами, шановні громадяни.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини