Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:13:27

Обговорили перспективи впровадження європейського досвіду

17.10.2015   10:15Агенцiя

Начальник УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Едуард Альохін провів уже третю за рахунком особисту зустріч з представниками Консультативної місії Європейського союзу з питань реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Цього разу, крім постійних її членів, до діалогу долучились: фахівець зі зв'язків з громадами, стратегічний радник Даце Лукуміете та старший асистент з питань загальної правоохоронної діяльності Василь Гузій.

Основні питання, які були сьогодні винесені на порядок денний для обговорення - оцінка нового Закону України «Про Поліцію» з точки зору дільничних інспекторів та концепт введення в дію громадсько-орієнтованої поліції. Головна ідея такої поліції, за словами представників місії - територіальні громади мають самі визначати плани та напрямки роботи територіальних поліцейських структур, як шерифів так і інших фахівців правоохоронного  органу.

Основними принципами цієї громадсько-орієнтованої поліції є верховенство прав людини, прозорість в діяльності та відносинах поліцейських і громадян, надання якнайкращих сервісних послуг громадянам з боку поліції.

В свою чергу начальник обласної міліції Едуард Альохін висловив свою повну підтримку такому проекту та виразив готовність до його втілення в життя на теренах Чернігівщини. Але головний міліціонер області зауважив, що суттєвою перепоною для таких нововведень є відсутність на сьогоднішній день законодавчої бази для подібних нововведень.

На зустрічі, також, обговорювалися і питання взаємодії та взаємодопомоги між міліцією та іншими правоохоронними структурами, зокрема в нашій, прикордонній області, це прикордонна служба, в плані забезпечення охорони громадського порядку в найбільш віддалених та малонаселених районах області - переважно прикордонних територіях.

Але і тут учасники дискусії наткнулися на законодавчий вакуум та розбіжності у нормативних документах цих двох правоохоронних структур. Підсумком зустрічі стала обіцянка представників Консультативної місії про внесення пропозицій своєму керівництву ініціювати початок пілотного проекту громадсько-орієнтованої поліції на теренах Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.