Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:29:38

Міліція затримала кримінальний дует серійних автозлодіїв

09.10.2015   09:33Агенцiя

Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Чернігівського міського відділу міліції УМВС затримали двох молодиків, які обікрали понад два десятки автомобілів чернігівців.

Як розповів начальник Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Антон Шевцов, кілька місяців поспіль до чергової частини міськвідділу надходили заяви від власників різноманітних автівок про скоєння крадіжок майна.

Схожість в цих викраденнях була лише одна - машини не були обладнані сигналізацією. Зловмисники під прикриттям ночі проникали у салон машин, зламуючи замки дверцят, та викрадали все, що потрапляло їм на очі: магнітоли, вогнегасники, ліхтарики, продукти харчування, знімали акумулятори і, навіть, зливали пальне з баків.

В ході подальшої перевірки працівники міліції встановили, що до цих крадіжок причетні двоє молодиків - 1994 та 1996 років народження, які раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців за аналогічні злочини. Тоді обидва уникли кримінальної відповідальності, бо на момент скоєння попередніх злочинів ще не досягли відповідного віку.

Правоохоронці з'ясували, що впродовж останнього часу цей дует скоїв понад два десятки крадіжок з автомобілів у обласному центрі. Хлопці зізналися у скоєному та повідомили, що викрадене продавали таксистам або здавали на пункти прийому металобрухту. Гроші витрачали на власні потреби.

За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб), що карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини