Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:48:04

Валерій Куліч: Проблема будинку по вулиці Войкова, 27: конструктив можливий

08.10.2015   07:40Агенцiя

Зустріч для розв’язання довготривалого конфлікту між інвесторами будівництва багатоквартирного будинку на вулиці Войкова, 27 у Чернігові, власниками квартир та забудовником з одного боку і «Чернігівобленерго» з іншого – відбулася в облдержадміністрації.

Голова ОДА Валерій Куліч виступив посередником у розв’язанні проблеми, запропонувавши ОДА як майданчик для пошуку консенсусу, а себе – як модератора зустрічі.

Розмова за участі всіх сторін конфлікту, а також діючого Чернігівського міського голови одразу ж перейшла в технічну та юридичну площину.

Сторони оперували документами, які назбиралися за роки будівництва та намагання ввести споруду в експлуатацію, крім того, натякали на недобросовісність сторін і все більше поглиблювали конфлікт. У розмову втрутився міський голова, який запропонував свій варіант виходу з ситуації, однак після цього покинув зібрання.

Своє бачення розв’язання конфлікту озвучували й забудовники та енергопостачальники, проте розмова часто виходила за рамки конструктивного діалогу.

Валерій Куліч, щоб повернути її в необхідне русло, жорстко наполягав на тому, в чому був підтриманий усіма учасниками зустрічі: «Сторонами конфлікту є забудовник і енергопостачальна компанія. І саме ваша господарська діяльність призвела до цього. Тому звертаю вашу увагу на те, що мешканці будинку не причетні до того, що сторони не можуть знайти вихід із ситуації і підключити будинок до енергопостачання. Ви зробили власників квартир заручниками попри те, що вони не є винуватцями проблеми. Завдання номер один – підключити квартири до електропостачання. Мешканців не стосуються питання, хто з вас кому платив, хто які умови ставив і як їх виконував. Домовтеся, увімкніть електроенергію, і лише після цього розбирайтеся далі у своїх господарських питаннях», – наголосив Валерій Куліч.

Згодом, після понад двохгодинної безперервної дискусії, учасники зібрання спромоглися розробити план дій, виражений у фінальному протоколі зустрічі.

Цитата:

Пункт 1 – вмикаємо всіх споживачів, які раніше живилися від ТП 637 на Войкова, 27, а саме: споживачів Войкова, 10, 27 і ТОВ «Політдекор».

Пункт 2 – «Чернігівобленерго» укладає договір на постачання електроенергії з ТОВ «Чернігівжитлобудвест» для підключення за постійною схемою будинку по Войкова, 27.

Пункт 3 – включаємо два вузли обліку на ТП 637 на Войкова, 27.

Пункт 4 – Заключаємо договір про спільне використання мереж між «Чернігівобленерго» та «Чернігівжитлобудвест».

Далі – справа за сторонами. Термін виконання умов, означених у протоколі – 7 жовтня.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини