Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:54:14

На Чернігівщині міліцією затриманий розповсюджувач дитячої порнографії

05.10.2015   12:10Агенцiя

Результатом реалізації оперативної інформації під час операції «Павутина» стало затримання співробітниками відділу по боротьбі з кіберзлочинами УМВС України в Чернігівській області жителя Луганської області за розповсюдження порнографії.

Близько року тому чоловік перебрався до Чернігова з території Луганщини, зайнятої на даний час бойовиками. Познайомився тут з місцевою мешканкою та став у неї жити. Та зовсім не цим звернув на себе увагу оперативників переселенець.

Співробітники ВБК УМВС знайшли в Інтернеті фотографії дівчини дуже відвертого характеру. Причому було видно «неозброєним» оком, що особа на фото неповнолітня. Міліціонери зацікавилися знахідкою і почали відпрацьовувати інформацію. Технічним та оперативним шляхом вдалося встановити, що фотографії в стилі «ню» є оригінальними та авторськими, проте розповсюджувалися вони зовсім з іншої IP-адреси.

Зібравши достатню доказову базу, оперативники відділу по боротьбі з кіберзлочинами завітали до помешкання, де був встановлений потрібний їм комп’ютер. Там вони і познайомилися з переселенцем.

Маючи необмежений доступ до Інтернету, чоловік в одній з соціальних мереж знайшов дівчину, яка йому сподобалася. Той факт, що це була 13-річна школярка, анітрохи не засмутив зловмисника, навіть навпаки. Він залякав дівчину, погрожуючи в разі відмови вбити її батьків, та змусив її зробити відверті фото. Проте на цьому знущання не закінчилися. Чоловік почав пропонувати ці фотографії друзям з особистої Інтернет-сторінки школярки. За кожну таку світлину правив 100 гривень.

Розповсюджувач дитячого порно навіть виправдовував свою діяльність тим, що мовляв не має офіційної роботи та легальних засобів до існування. Проте чомусь змовчав, що вже мав судимість на малій батьківщині.

Діяння чоловіка кваліфіковані за ознаками частини 4 статті 301 кримінального Кодексу України та караються позбавленням волі на строк до 5 років.
Триває досудове розслідування

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини