Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:21:22

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні це також і День ветерана

01.10.2015   09:43Агенцiя

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року приєдналася до святкування цього дня.

Мета відзначення цього дня – нагадати кожному  про обов’язок бути турботливими та  милосердними до найповажнішої частини  суспільства.

На Чернігівщині, де третину населення становлять громадяни віком після 60-ти років,  людьми такої категорії  опікується КЛПЗ «Обласний госпіталь для  інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни». За словами головного лікаря закладу Володимира Товчиги, щорічно госпіталь надає  медичну та реабілітаційну допомогу понад 2 тис. чоловіків та жінок переважно  похилого віку.

«У нашому закладі працює два відділення – реабілітаційно-терапевтичне та реабілітаційно-неврологічне, де широко застосовуються  фізіотерапевтичні методи лікування, масаж, лікувальна фізкультура, тренажери, тобто, весь комплекс, який  можна призначати людям в  залежності від їхнього стану. Приємно, що про нас ніколи не забуває як обласна, так  і міська  влада. Завдяки їхній турботі, а також  уваги з боку  спонсорів, наш заклад має все необхідне для того, щоб  пацієнти почувалися  тут, як вдома. Немає проблем із  медикаментами, харчуванням, проведенням дозвілля  для  наших  стареньких. В нас працює злагоджений  і турботливий  персонал, які  –  від молодшої  медичної сестри і до  завідувачів відділень – докладають неабияких зусиль, щоб  громадяни  похилого віку повною мірою відчували  жагу до життя. На щастя, нам вдається  підтримувати заклад в належному  стані – маленькі, затишні  палати на  4-2 ліжка, оснащені всім  необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями, є візочки, ходунки, інше засоби для пересування. Одночасно можемо приймати на лікування до 100 пацієнтів», – наголошує Володимир  Товчига.


Умовами перебування у закладі задоволені і його пацієнти.
 
80-річний  житель Корюківки розповідає: «Я вже понад 10 років  майже постійно  лікуюся тут і знаю – лише  завдяки  медичному персоналу госпіталю, мені вдається не тільки  порівняно нормально  себе почувати, а і  займатися вихованням  онуків».
 
Бабуся трьох онучок з Чернігова додає: «Медики госпіталю вже стали для мене начебто  другою родиною. Так як вони лікують та доглядають мене тут, мабуть, в жодній з інших лікарень не буває. Я люблю цих людей і зичу їм  терпіння».
 
76-річний прилучанин говорить: «У  госпіталі мене все влаштовує – наявність ліків, фізпроцедур, телевізори в палатах і  хороше  харчування. Ми, старі люди, знаємо – якщо до нас так ставляться  лікарі – значить, ми ще комусь потрібні!».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.