Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:03:36

Посольство Канади оголошує відкриття програми Канадського фонду місцевих ініціатив на 2015-2016 рік

28.09.2015   07:36Агенцiя

Посольство Канади в Україні оголошує відкриття програми Канадського фонду місцевих ініціатив на 2015-2016 рік та оголошує конкурс проектів. Останній термін подання заявок – 12 жовтня 2015 року (не пізніше 17:00).

Посольство Канади в Україні оголошує відкриття програми Канадського фонду місцевих ініціатив на 2015-2016 рік та оголошує конкурс проектів. Останній термін подання заявок – 12 жовтня 2015 року (не пізніше 17:00).


Цілі програми КФМІ в Україні на 2015-2016 рік

Протягом майже трьох десятиліть Канада фінансувала помірні проекти розвитку у країнах, що розвиваються за допомогою Канадського фонду місцевих ініціатив (КФМІ). За ці роки КФМІ не лише надав значну допомогу людям з країн, що розвиваються, але також допоміг налагодити відносини Канади з цими людьми, їх громадянським суспільством та інституціями.

За допомогою КФМІ, Посольство Канади у Києві має змогу фінансувати проекти, націлені на наступні тематичні пріоритети:

    Захист прав людини та основних свобод, у тому числі свободу віросповідання та права ЛГБТ;
    Запобігання сексуального насильства та ранні шлюби з примусу;
    Підтримка демократичних змін та поширення участі у демократичному процесі, зокрема жінок та меншин;
    Закріплення верховенства права та боротьба з дестабілізуючим впливом злочинності та корупції, у тому числі через розбудову сектору безпеки;
    Укріплення економічного управління, у тому числі розбудова вільних ринків, а також запровадження ефективного середовища для бізнесу;
    Надання першочергових, цільових відповідей на катастрофи та нові кризи, фокусуючись на маломасштабній гуманітарній допомозі;
    Свобода віросповідання.

Канадський Фонд також визнає важливість сталого розвитку навколишнього середовища та гендерної рівності, саме тому проекти, націлені на ці питання, вітаються. Канада віддана підвищенню ролі жінок та дівчат у процесі прийняття рішень, але також меншин та людей з обмеженими можливостями, адже їх права є невід’ємною та неподільною частиною прав людини. Крім того, екологічні міркування повинні бути завжди прийняті до уваги, і всі КФМІ проекти будуть проходити процес відбору для визначення необхідності повної екологічної оцінки.

Канадський фонд не фінансуватиме проекти,  які мають суто накладні витрати, пов’язані з управлінням організації, мають безперервний або періодичний характер, масштабне будівництво, і спрямовані на задоволення загальних бюджетних потреб.

Проекти Канадського фонду повинні відповідати принципам орієнтованого на результати менеджменту. Тому проекти мають чітко відображати цілі проекту, очікувані результати та необхідні ресурси. Наскільки це можливо, проекти також повинні надавати базові індикатори, які будуть використовуватися для підтвердження прогресу у досягненні результатів. Проекти повинні будуть надати остаточний звіт наприкінці проекту щодо результатів, зазначених в заявці.


Вимоги до подання заявок

Для отримання гранту Канадського фонду апліканти повинні відповідати наступним базовим вимогам:

    Бути зареєстрованими як українське громадське об‘єднання чи організація
    Мати змогу надати всі відповідні реєстраційні документи, видані українськими державними органами
    Мати діючий банківський рахунок в українській фінансовій установі
    Подати заповнену заявку на фінансування у формі, передбаченій Посольством Канади
    Бути спроможними продемонструвати реальну корисність для цільової аудиторії/клієнтів, особливо для жінок, дітей, молоді, меншин, інвалідів та/чи людей похилого віку


Наступні організації не можуть отримати фінансування за рахунок Канадського фонду:

    політичні партії
    військові організації
    державні органи влади
    організації, що в законодавчому порядку не зареєстровані українськими органами влади

Гранти КФМІ можуть бути використані для покриття витрат, що є нагальними для проекту згідно з грантовою угодою. КФМІ не можу бути використаний для покриття операційних або поточних витрат організації (як-от зарплати, комунальні послуги, орендна плата тощо).

Наступні проекти/напрямки діяльності не можуть бути профінансовані Канадським фондом:

    Створення та реєстрація організації;
    Надання прямої фіскальної підтримки державним органам влади;
    Політична діяльність;
    Релігійна діяльність та релігійна пропаганда;
    Діяльність, що веде до прямої або опосередкованої дискримінації будь-яких соціальних верств;
    Проекти, спрямовані на отримання прибутку від діяльності;
    Поточні витрати, пов’язані із роботою організації (наприклад:  офісні приміщення, поточні витрати на комунальні послуги, придбання канцелярії тощо);
    Будівництво або ремонтні роботи;
    Закупівлі транспортних засобів та/ чи предметів розкоші та відповідних послуг;
    Придбання товарів для розповсюдження у вигляді гуманітарної допомоги, подарунків;
    Заходи, які передбачають залучення ядерних технологій та/або об’єктів;
    Проекти, що дублюють роботу попередньо виконаних проектів в рамках Канадського фонду та/чи проектів за фінансування інших донорів;
    Пряма підтримка існуючих двосторонніх чи партнерських проектів за фінансування Департаменту Закордонних Справ, Розвитку та Торгівлі Канади
    Витрати, понесені до підписання угоди про внесок

Всі ініціативи Канадського фонду повинні публікувати результати проекту у місцевих засобах інформації та зобов’язані розповсюдити результати серед інших громад та регіонів.


Фінансування

Як правило, максимальна сума гранту становить 50 тис. канадських доларів (еквівалент в українських гривнях, що залежить від коливань обмінного курсу). Внаслідок обмежених ресурсів фонду та великої кількості заяв на фінансування, слід відзначити, що гранти з максимальною сумою можуть бути ухвалені лише за надзвичайних обставин. Зазвичай, гранти надаються у сумі від 5 до 35 тис. канадських доларів. Апліканти повинні продемонструвати зобов’язання щодо проекту через залучення додаткових грошових та/чи матеріальних ресурсів. Апліканти мають забезпечити мінімум 40% грошових та/чи матеріальних ресурсів з інших джерел. Зверніть увагу, що проекти повинні розподілити всі кошти до кінцевої дати завершення проекту.


Строки

Кінцевою датою подання заяв на розгляд про фінансування у цьому турі є 12 жовтня 2015 року (не пізніше 17.00). Після отримання усіх пропозицій вони будуть оцінені та класифіковані Посольством Канади відповідно до критеріїв оцінки, перелічених нижче. При прийнятті остаточного рішення про фінансування Посольство Канади залишає за собою право врахувати інші фактори. Посольство Канади також залишає за собою право прийняти чи відхилити будь-яку чи всі пропозиції. Загалом діяльність в рамках проекту повинна бути завершена до 26 лютого 2016 року.


Подання пропозицій та критерії оцінювання

Заявки на фінансування мають бути подані електронною поштою та в друкованому вигляді (2 примірники) поштою до посольства Канади в Україні з чіткою ідентифікацією в темі електронного листа та на конверті:

КАНАДСЬКИЙ ФОНД МІСЦЕВИХ ІНІЦІАТИВ

Заявка на фінансування

Назва організації

Обидва пакети документів – поштою та електронні заявки, отримані після 17.00 12 жовтня 2015 року не будуть розглянуті і будуть знищені.

 Кандидати повинні надати 2 рекомендації на підтримку їх фінансування, копію сертифіката Державної служби статистики та копію Свідоцтва про державну реєстрацію.

Заявки на фінансування мають подаватися англійською мовою, згідно аплікаційної форми. (CFLI Project Application for Funding EN)


Пропозиції будуть оцінюватися за наступними критеріями:

    Спроможність виконання проекту та технічні можливості апліканта
    Менеджмент, орієнтований на результат
    Інформування, розповсюдження інформації та медійна стратегія щодо публікації результатів проекту
    Залучення наскрізних тем гендерної рівності та сталого розвитку навколишнього середовища

Бланк заявки можна отримати за цим посиланням. (CFLI Project Application for Funding EN)

Посольство Канади в Україні

Поштова адреса:      
вул. Костельна 13А
Київ – 01091, Україна

E-mail: 
kyivcanadafund@international.gc.ca;
cfli.coordinator@gmail.com

*(будь ласка, ставте у копію дві адреси)
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини