Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:08:16

Операція "Рубіж-2015" поповнює бюджет

24.09.2015   09:50Агенцiя

На Чернігівщині операція «Рубіж-2015 триває більше двох тижнів. Вона спрямована на профілактику та викриття порушень митного і податкового законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності.

Спільними робочими групами, до складу яких входять співробітники Чернігівської митниці, податкової міліції та прикордонного загону, в прикордонній смузі, а також на території митних постів проводяться перевірки вантажного автотранспорту щодо відповідності вантажу супровідним документам. Також здійснюється патрулювання так званої «зеленки», або неконтрольованих ділянок кордону з метою виявлення фактів його протиправного перетину.

За результатами проведених заходів складені 3 адміністративні протоколи про порушення митних правил, які полягають у недекларуванні товарів, що переміщувалися через митний кордон України. Товари на суму більше 4,5 млн. грн. вилучені до рішення суду.

Слід зазначити, що санкція статті 472 Митного кодексу України (недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення) передбачає штраф у розмірі 100 відсотків вартості цих товарів та їх конфіскацію.

За рахунок виявлення фактів заниження митної вартості імпортованих товарів та донарахування додаткових платежів поповнюється бюджет. З початку вересня митники забезпечили додаткове надходження до бюджету близько чверті мільйона гривень митних платежів.

Відділ комунікацій  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.