Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 10:03:59

Набрало чинності рішення суду, яким зобов’язано прийняти вузлову лікарню залізниці в комунальну власність Чернігова

15.09.2015   15:56

14 вересня, рішенням Київського апеляційного господарського суду відхилено апеляційну скаргу Чернігівської міської ради та залишено в силі рішення господарського суду Чернігівської області від 18.05.2015, яким задоволено позов прокуратури області про зобов’язання Чернігівської міської ради прийняти в комунальну власність територіальної громади Чернігова Вузлову лікарню станції Чернігів Південно-Західної залізниці.

Як вже повідомлялося раніше, прокуратурою області подано до суду позов у зв’язку з відмовою міської ради прийняти у власність лікарню. 

Водночас у 2015 році законодавством передбачено фінансування таких закладів за рахунок місцевих бюджетів та, відповідно, їх переведення з державної в комунальну власність.

Лікарня знаходиться на території міста Чернігова, здебільшого обслуговує його мешканців та повинна бути передана в комунальну власність.

Видатки для фінансового забезпечення Вузлової лікарні станції Чернігів включено до загального обсягу медичної субвенції з державного бюджету.

Через зволікання з прийняттям лікарні в комунальну власність її працівники тривалий час не отримували заробітної плати.

Своїм рішенням суд підтвердив правову позицію прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION