Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:06:10

У Чернігові буде одна з кращих в Україні поліція — Арсен Аваков

14.09.2015   05:38

Міністр внутрішніх справ високо оцінив підготовку та організацію процесу прийому на службу до нової патрульної поліції у Чернігові. Ця робота поставлена тут найкраще з-поміж усіх зразків, бачених ним в обласних центрах України — відзначив Арсен Аваков.

У приміщенні Будинку засідань Чернігівської обласної ради відбулося офіційне відкриття пункту прийому анкет до нової патрульної поліції.

В урочистій церемонії відкриття центру прийому на службу до нової патрульної поліції м. Чернігова взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, керівник Департаменту патрульної поліції м. Києва Олександр Фацевич, начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС Віктор Слівінський, начальник Управління МВС України в Чернігівській області Едуард Альохін, керівництво правоохоронних та силових структур області та представники місцевої влади.

Бажаючих здати свої анкети виявилося чимало, тож протягом першої години було подано більше 200 анкет, третина з них – надійшли в електронному вигляді.

Відкриваючи захід, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков привітав присутніх зі святом впровадження нової патрульної поліції у Чернігові та підкреслив, що у січні наступного року на вулиці Чернігова вийдуть 200 нових патрульних поліцейських.

Прийом анкет триватиме до 5 жовтня 2015 року.

— Сподіваємося, що молодь Чернігова активно долучиться до проекту, і ми матимемо тут сильну патрульну поліцію. Це тільки початок. Маємо в планах реалізувати наступний наш проект – дорожню патрульну поліцію на трасі «Чернігів-Київ», тож сподіваємося на вашу підтримку, — повідомив очільник відомства.

— Перш ніж розпочати набір кандидатів у Чернігові, відомство ретельно вивчило та врахувало досвід, здобутий в інших областях. Тому переконаний, що тут невдовзі буде одна з кращих в Україні або й взагалі найкраща поліція, — заявив Арсен Аваков.

Також Міністр із задоволенням відзначив, що у Чернігові організація процесу прийому заяв від кандидатів на службу в новій поліції — поки що найкраща з-поміж усіх зразків, бачених ним в обласних центрах України.

— Такої чіткої організації, як тут, ще не бачив, — підкреслив Арсен Аваков. — Добре налагоджена черговість, ніякого натовпу і галасу в місці приймання заяв, виняткова ввічливість поєднана зі строгістю. Переконався, що у Чернігові хоч тримаються однозначно за демократію, але порядок поважають суворо. Дай вам Бог так і надалі.

У свою чергу перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе відзначила високу активність чернігівської молоді, яка прийшла подати анкети до нової патрульної поліції. Після прийому заяв для них настане більш відповідальний момент – тестування. Наразі триває підбір викладацького складу та інструкторів, які навчатимуть майбутніх поліцейських.

Голова Департаменту патрульної поліції м. Києва Олександр Фацевич звернувся до громадськості із закликом підтримати кандидатів на службу.

— Нам потрібна ваша підтримка, адже чим більше молоді візьме участь у конкурсі, тим якіснішим буде відбір. Досвід показує, що саме в невеликих містах буває найбільша кількість кандидатів на одне місце. Тому я впевнений, що у Чернігові буде найкраща поліція, - зазначив Олександр Фацевич.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагадав присутнім, що гаслом нової поліції є «СЛУЖИТИ ТА ЗАХИЩАТИ!», тому громада має побачити, як працюється цим хлопцям і дівчатам.

У своєму виступі київські патрульні, серед яких є і чернігівець, розповіли, що хоча свого часу навчатися було й нелегко, але воно того варте.

Після презентації нової патрульної поліції журналісти мали змогу поспілкуватися з керівництвом МВС України, нової патрульної поліції та самими поліцейськими.

Прийом анкет триватиме 3 тижні — з 13 вересня по 5 жовтня у приміщенні Будинку засідань Чернігівської обласної ради (Пр. Миру, 43). Також можливо заповнити он-лайн-анкету та детальніше ознайомитись із умовами конкурсу можна на сайті www.mvs.gov.ua або за телефоном «гарячої лінії» — (0462) 619-930

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини