Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:37:44

У кожного другого "синдром бурого ведмедя". ВІДЕО

08.09.2015   14:52Агенцiя

З поганим настроєм, втомою та апатією, за статистикою, після літа стикається кожний другий. Лікарі називають цей стан сезонною депресією, поети — нудьгою, а психологи – «синдромом бурого ведмедя». Наші журналісти з’ясували, як зустріти осінь у всеозброєнні.

Безпідставний смуток, апатія та поганий настрій з настанням осені спіткають багатьох людей. Коли погода за вікном мінлива, відчуваєш на собі важкий тягар осінніх буднів. Якщо ви людина творча або меланхолійна чи життєві події змусили вас поринути у мінорний емоційний стан, спершу ви навіть отримаєте певне задоволення від нього. Що ж робити, аби не стати жертвою сезонної погоди, та як перебороти осінній песимізм?
 
Психолог Інна Чистенко радить створити власні джерела радості, які допоможуть вам відчути нові позитивні емоції. Можна знайти собі нові захоплення, дізнатись, що нового відбувається навколо. Плюс не слід забувати про повноцінне харчування, здоровий сон і спілкування з близькими вам людьми.
 
Та є і своєрідний чорний список – це те, чого слід уникати восени. Не прив’язуйте свій емоційний стан до погодних умов чи аспектів, які навіюють смуток. Школярі і студенти восени переживають адаптаційний період, тому зниження працездатності чи втома можуть стати для них звичним явищем. У жодному випадку, не ставте собі діагнозу самостійно. Для цього є лікарі.


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини