Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:52:50

За вчинення таких тяжких злочинів як розбої судами Чернігова з початку року засуджено п’ять осіб

07.09.2015   10:16

Прокуратурою м. Чернігова доведено в суді вину молодика, який скоїв розбійний напад на жінку. Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова його засуджено до 4 років позбавлення волі. Державний обвинувач за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України просив суд призначити саме таку міру покарання.

Обвинувачений — житель Славутича, який був у Чернігові проїздом на чужому автомобілі. Про його моральний бік говорить вже те, що достатньою підставою для скоєння розбійного нападу для нього стало… закінчення в баку бензину. Нібито через це він напав на жінку, яка проходила по вулиці, наніс їй два удари дерев’яною палицею по голові, а після того заволодів її речами.  Потерпіла зазнала тілесних ушкоджень як від ударів, так і від падіння.

Погоджуючись з прокурором в обранні міри покарання, суд врахував також думку потерпілої та її представника, які наполягали на призначенні покарання у виді реального позбавлення волі, та те, що завдана злочином матеріальна шкода не відшкодована.

Наразі засуджений подав апеляційну скаргу на вирок суду, а прокурор  — заперечення на неї. Своє слово ще має сказати апеляційний суд.

Триває робота над притягненням до відповідальності й інших злочинців, які в Чернігові зазіхнули на чуже майно.

За вчинення таких тяжких злочинів як розбої судами м. Чернігова з початку року засуджено п’ять осіб.

Загалом цього року державними обвинувачами прокуратури м. Чернігова підтримано державне обвинувачення у 21 кримінальному провадженні щодо тяжких і особливо тяжких злочинів проти майна громадян. З них у дев’яти кримінальних провадженнях — за фактами таємного викрадення майна, поєднаного з проникненням до житла, іншого приміщення чи сховища, та в семи провадженнях за фактами відкритого викрадення майна громадян, поєднаного з насильством чи погрозою його застосування, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб.

У зв’язку зі зростанням кількості злочинів проти майна громадян прокуратурою м. Чернігова та правоохоронними органами міста вживаються заходи для посилення протидії цим злочинам. Винуватці більш ніж 600 подібних кримінальних епізодів цього року вже потрапили на лаву підсудних.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини