Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:38:54

Прокуратурою області оскаржено до суду незаконні рішення Чернігівської міської ради із земельних питань

04.09.2015   07:31

Прокуратурою Чернігівської області до господарського суду заявлено позов до Чернігівської міської ради та одного з автокооперативів міста про визнання недійсними рішень міської ради та договору оренди земельної ділянки.

Так, за результатами вивчення стану законності у сфері земельних відносин установлено, що у жовтні 2013 року Чернігівською міською радою передано в оренду автокооперативу земельну ділянку площею 0,075 га вартістю понад 100 тис. грн. по вул. Любецькій у м. Чернігові для гаражного будівництва.

Однак всупереч вимогам ст. 124, 134 Земельного кодексу України земельну ділянку передано в користування юридичній особі без проведення земельних торгів.

Так, вказаними статтями Земельного кодексу України визначено, що передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, встановлених законом.

Основним завданням запровадження механізму земельних торгів при передачі в користування земель державної чи комунальної форми власності є встановлення найбільшого розміру орендної плати за користування землею, яка надходитиме до відповідного бюджету, оскільки згідно з ст. 138 Земельного кодексу України за результатами проведення аукціону укладається договір оренди земельної ділянки з учасником (переможцем) земельних торгів, який запропонував найвищу плату за користування нею.

Натомість при прийнятті Чернігівською міською радою рішення про надання земельної ділянки в оренду автокооперативу вказану ціль досягнуто не було, а розмір орендної плати встановлено в мінімально можливому розмірі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини