Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:08:34

Медики Чернігова сподіваються, що "Вікно надії" залишатиметься порожнім

03.09.2015   14:50Агенцiя

У Чернігівському пологовому будинку відкрилося «Вікно надії».

Якщо жінка з будь-якої причини не хоче або не може ростити немовлятко, відтепер вона має змогу принести його у спеціальний пункт, що розташований у приймальному відділенні установи та залишити його там, викликавши чергову медичну сестру відповідною кнопкою. У такому випадку жінка зберігатиме анонімність і звільняється від відповідальності за цей вчинок, адже найголовніше – зберегти життя дитини.

Проект «Вікно надії» – не місцева ініціатива. Це державна програма захисту прав новонароджених, яка діє у більшості з родопомічних установ України. Для її реалізації взято за взірець відповідні програми європейських країн, де «Вікна надії» працюють вже з часів Другої Світової війни. Наприклад, у Голландії за їхньою допомогою збережено життя понад 30 тисячам дітей, у Великій Британії – близько 60 тисячам, у Росії – майже 20 тисячам дітей.

Адміністрація та персонал Чернігівського пологового будинку ставиться до такої ідеї схвально та сподівається, що діточок, від яких відмовляються матері, не буде і «тривожна кнопка» ніколи не спрацює.

Прес-служба Управління охорони здоров’я облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини