Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:34:42

Вогнеборці щодоби ліквідовують 15-25 пожеж у лісових масивах, торфовищах та відкритих територіях

03.09.2015   12:50Агенцiя

Щодоби до Служби порятунку "101" надходить 15-25 повідомлень про загоряння сухої рослинності на відкритій місцевості, у лісах та на торфовищах.

Причинами їх виникнення є нехтування громадянами заходів пожежної безпеки. Як свідчить статистика, найбільше пожеж виникає у північних та центральних районах області, насамперед Чернігівському, Козелецькому, Ріпкинському та Щорському. Щодоби загальна площа загорянь становить 20-40 га.

Триває ліквідація торф'яних пожеж поблизу сіл Боровики Чернігівського та Жовтневе Коропського районів на загальній площі 1,3 га. Проблема їх гасіння полягає в нестачі води у меліоративних каналах, тож рятувальникам доводиться витрачати чимало часу та матеріальних ресурсів на ліквідацію таких складних пожеж.

Загоряння на торфовищі біля с. Боровики набувало значних розмірів і загрожувало населеним пунктам. Для ліквідації пожежі 28 серпня було сформовано зведений загін Управління ДСНС у Чернігівській області, до якого увійшли пожежно-рятувальні підрозділи Борзнянського, Менського районів та м. Чернігів. Вогнеборці розбили табір і створили нормальні умови для проживання та харчування. У складі загону працюють 14 рятувальників, задіяні 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки. 2 вересня відбулась ротація особового складу. Наразі, роботи по гасінню пожежі торфовища тривають, ліквідовано загрозу розповсюдження вогню на села Боровики та Василева Гута.

2 вересня  вогнеборці та лісокористувачі спільними зусиллями ліквідували пожежу сухого настилу в лісі біля с. Пакуль Чернігівського району. На ліквідацію загоряння  було залучено 2 пожежно-рятувальні підрозділи УДСНС, трактор з плугом та 2 пожежні команди Пакульського і Ревунівського лісництв. В ході гасіння не допущено розповсюдження вогню на значні площі, а також ліквідовано загрозу виникнення верхової пожежі насаджень.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах, біля торфовищ та на відкритих територіях. В умовах сухої та спекотної погоди непогашені сірники, недопалки та розведені багаття можуть призвести до виникнення пожеж.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини