Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:30:03

В Чернігові міліція затримала серійних злодіїв

27.08.2015   16:35Агенцiя

Оперативники карного розшуку Чернігівського міськвідділу УМВС викрили двох злодіїв, які за три місяці обікрали півсотні чернігівців.

«Крадіжки з приватних помешкань та господарських будівель жителів Чернігова з характерним «почерком» почалися з кінця квітня – початку травня цього року, — розповів начальник Чернігівського міськвідділу міліції Антон Шевцов, - спосіб проникнення в приміщення характеризувався віджимом металопластикового вікна або зломом запираючого пристрою, якщо це був сарай чи гараж. Зловмисники брали все — від побутової техніки і електроінструментів до радіаторів опалення, меблів і будматеріалів».

Працівники карного розшуку взялися збирати по крихтах оперативну інформацію, вираховувати зловмисників. Зважаючи на об’єми майна, яке зловмисники викрадали за раз, було очевидно, що у них є автомобіль. Його посилено й шукали ДАІвці, особливо вночі.
Співробітникам міськвідділу довгий час не вдавалося вийти на слід злодіїв. Але оперативно-пошукові заходи потроху давали свої результати. Через три місяці оперативники вийшли на слід зловмисників.

Грамотно спланувавши спецоперацію, правоохоронці взяли крадіїв прямо на місці злочину.

Підозрюваними виявилися двоє наркозалежних чернігівців тридцяти чотирьох та тридцяти семи років, які мали за плечима судимості за крадіжки. Все викрадене вони збували випадковим покупцям на ринках міста або конкретній особі за домовленістю.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка пов’язана з проникненням у житло чи інше приміщення або сховище), що передбачає від трьох до шести років ув’язнення.

Речі, які зловмисники ще не встигли продати, вилучені та будуть використані в суді як речові докази. Згідно рішення суду обом підозрюваним обрано міру запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

Співробітники чернігівської міліції перевіряють молодиків на їх причетність до аналогічних злочинів та продовжують приймати заяви потерпілих.
Досудове розслідування триває.

СЗГ УМВС України
в Чернігівській областi

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини