Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:34:53

Прокуратурою доведено в суді вину вбивці, який намагався перекласти її на розумово відсталого спільника

20.08.2015   19:03

Ніжинська міжрайонна прокуратура довела в суді вину двох осіб у вбивстві, скоєному на березі річки біля села Григоро-Іванівка Ніжнинського району. Жертвою вбивства став місцевий житель у стані сильного алкогольного сп’яніння. Його було знайдено ще живим, але навіть у реанімаційному відділенні лікарні врятувати не вдалося.

Експертами встановлено, що жертві злочину завдано близько шести ударів тупим предметом в область голови та близько трьох — в область кінцівок, а потім — сім ударів ножем по передній поверхні тулубу.
 
Двоє односельців загиблого, які тоді випивали разом із ним на березі річки, стали обґрунтовано підозрюватись у скоєнні цього злочину. Знайдено їх одяг зі слідами крові вбитого та зібрано інший матеріал, який в подальшому досліджувався експертами. За їх висновком, розташування слідів на одязі та речовина під нігтями загиблого свідчать про його боротьбу з одним із підозрюваних.
 
Але саме він під час слідства змінив свою покази на такі, нібито вбивство скоїв інший, а він лише розбороняв їх бійку. У суді цієї версії дотримувалися вже обидва обвинувачених.
 
Попри це, суд критично поставився до таких тверджень, оцінивши надані державним обвинуваченням докази. А вони в сукупності узгоджуються з більш ранніми показами підозрюваних. Згідно з ними той, хто став заперечувати свою вину, не просто завдавав удари ножем, а наказав іншому нанести потерпілому ножове поранення, пообіцявши, а потім і виконавши власноруч «контрольний удар».
 
Суд врахував, що спільник цієї особи має легку розумову відсталість, проте міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.
 
Обох подільників визнано винними у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Співучаснику злочину, який «добивав» пораненого, але потім намагався перекласти всю відповідальність на іншого, призначено покарання у виді позбавлення волі на 14 років. Його спільника позбавлено волі на 12 років.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.