Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:18:47

Чернігівськими страхувальниками за 7 місяців спрямовано до бюджету понад 776 млн. гривень єдиного соціального внеску

14.08.2015   11:45Агенцiя

За 7 місяців цього року платниками м. Чернігова сплачено до бюджету 776,1 млн. грн. єдиного соціального внеску, За словами начальника відділу адміністрування єдиного соціального внеску ДПІ у м. Чернігові Галини Мушенок це на 47,4 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Слід зазначити, що суттєвим фактором, який впливає на збільшення надходжень ЄСВ є детенізація доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Станом на початок серпня єдиний внесок у м. Чернігові  сплачує біля 10 тисяч платників. З них понад 3 тисячі юридичних осіб та 7 тисяч фізичних осіб-підприємців.

«За результатами поданої звітності з єдиного внеску за червень поточного року близько 100 чернігівських страхувальників скористалися правом на застосування понижуючого коефіцієнта з ЄСВ. Березневі зміни  щодо спрощення застосування даного показника до бази оподаткування єдиним внеском сприяли збільшенню у 10 разів кількості платників, які отримали право зменшити навантаження на фонд оплати праці», - зазначила податківець.
Слід врахувати, що понижуючий коефіцієнт застосовується у разі нарахування: заробітної плати, лікарняних, декретних , як штатним працівникам, так і за сумісництвом, винагороди за цивільно - правовими договорами тощо. 
Варто пам’ятати, що з допомогою коефіцієнта знижують виключно ставки, встановлені ч.5 і абз.2 ч.6 ст.8 Закону про ЄСВ, тобто 36,76-49,7 %, 36,3 %, 45,96 %, 34,7 % (крім грошового забезпечення), 33,2 %.

Також податківець звернула увагу страхувальників на те, що застосувавши понижуючий коефіцієнт ЄСВ та не сплатив нарахований єдиний внесок у встановлені строки (не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним періодом), він позбавляється права в майбутньому застосувати коефіцієнт до повної сплати такої недоїмки (боргу). Право на застосування понижуючого   коефіцієнта поновлюється з місяця, в якому сплачено таку недоїмку (борг).

«Систематична сплата єдиного соціального внеску - це, насамперед, гарантія виконання державою зобов’язань щодо соціального захисту своїх громадян. Саме ЄСВ забезпечує захист на випадок безробіття, професійних захворювань чи нещасних випадків, достойну пенсію», - додала Галина Мушенок.

ДПІ у м. Чернігові нагадує платникам міста, що 20 серпня закінчується строк сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з доходу за липень 2015 року. Потурбуйтеся про своєчасну сплату внеску.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.