Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:04:35

За позовом прокуратури в розпорядження держави повернуто торф’яники, які на папері стали нібито придатними для фермерства

14.08.2015   11:41

Городнянським районним судом нещодавно задоволено позов прокурора району про визнання незаконними та скасування розпоряджень голови Городнянської райдержадміністрації, визнання недійсними договорів оренди землі, а також повернення до державної власності земельної ділянки площею більш ніж 130 га вартістю понад мільйон гривень.

Мова йде про торф’яники, єдина господарська цінність яких полягає в можливості видобутку цих корисних копалин. Ведення сільськогосподарської діяльності на них фактично неможливе. Однак у 2011 році їх було надано в оренду для ведення фермерського господарства саме як ріллю та сіножаті.
 
У дійсності ж до цього часу сільськогосподарське використання орендованих земель не здійснювалося. Встановлено, що орендар насправді й не розпочинав фермерської діяльності і не має для неї ніяких технічних засобів.
 
Тож суд підтвердив, що органом виконавчої влади перевищено свої повноваження при передачі земельних ділянок, які відповідно до картографічних документів відносяться до особливо цінних земель (землі під торфорозробками), фізичній особі в оренду для ведення фермерського господарства.
 
Згідно з чинним законодавством розпорядження особливо цінними землями в нашій державі сьогодні здійснюється Кабінетом Міністрів України.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини