Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:23:28

Прокуратурою погоджено підозру бухгалтеру, яка привласнила понад 50 000 гривень, сплачених батьками за харчування дітей

14.08.2015   08:08Агенцiя

На Чернігівщині бухгалтера одного з районних відділів освіти підозрюють у шахрайстві з коштами за харчування дітей у шкільних їдальнях.

Ці незаконні дії розслідуються в рамках кримінального провадження. Днями прокуратурою району погоджено підозру цій службовій особі у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 358, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України (шахрайство, а також складання та видача завідомо підроблених офіційних документів).

На сьогодні досудовим розслідуванням встановлено, що бухгалтер тривалий час присвоювала та витрачала на власні потреби частину коштів, одержаних від шкільних кухарів за харчування дітей у їдальнях навчальних закладів. Для цього вона ввела в оману кількох кухарів, начебто ці кошти потрібно не вносити на спеціальний рахунок відділу освіти, а передавати їй особисто. Потім кухарі від неї ж отримували підроблені, з вигаданими номерами, квитанції про нібито внесення коштів на рахунок установи.

Таким чином періодично не вносились на рахунок та присвоювались кошти, сплачувані батьками за харчування учнів у шести школах району.

Наразі виявлено такі оборудки на загальну суму понад 50 тис грн.

Триває робота прокуратури та слідчого відділу РВ УМВС над завершенням досудового розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини