Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:38:13

Микола Звєрєв перебував з робочим візитом у Куликівському районі

13.08.2015   17:53

Причиною візиту керівника представницької влади Придесення на Куликівщину послужило тривожне звернення Хибалівської територіальної громади щодо закриття школи в цьому селі.

Отож 13 серпня разом з головою районної ради Юрієм Крепосним та очільницею райдержадміністрації Валентиною Мельник Микола Звєрєв зустрівся і поспілкувався із жителями Хибалівки та вивчив, порушене у зверненні селян наболіле питання, безпосередньо на місці.

Головна ж причина зазначеної проблеми, насамперед, демографічна і фінансова. В її основі - критично мінімальна чисельність учнів на сучасну і простору двохповерхову школу, і звичайно ж далеке від оптимального, бюджетне навантаження на утримання великого приміщення та на оплату праці колективу вчителів. Як наслідок, рішенням районної ради роботу навчального закладу було тимчасово призупинено, а діти продовжили навчання у сусідній, Вересоцькій ЗОШ. Це й спричинило тривогу у їх батьків, яка й вилилася у вищезгадане звернення до обласної ради.

Під час зустрічі із членами Хибалівської громади, що відбулася у місцевій школі, Микола Звєрєв зазначив, що порушене питання буде розглянуто на засіданні постійної обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери із залученням управління освіти і науки обласної держадміністрації та інших, профільних структурних підрозділів органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. В числі шляхів вирішення проблеми було окреслено кілька варіантів, серед яких, зокрема: збереження профілю школи (якщо це буде оптимізовано), створення на її базі навчально-виховного закладу обласного значення тощо. Та основне у сьогоднішньому спілкуванні, як наголошували селяни, - це те, що влада їх почула і прийшла їм назустріч, аби разом визначити шляхи розв'язання наболілої проблеми.

Окрім того, члени громади висловили свою тривогу і з іншої причини - в селі від спеки пересихають штучні водойми, що, у свою чергу, ставить під загрозу випас сільської дійної череди. Скаржились селяни і на низькі закупівельні ціни на молоко, порушували інші насущні питання, на які почули зрозумілі відповіді очільника обласної ради.

Цього ж дня Микола Звєрєв разом і керівниками району та представниками громади відвідав Хибалівську церкву та відбув до Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.