Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:16:32

Протягом минулої доби вогнеборці врятували літню жінку та ліквідували 6 пожеж, які виникли в житловому секторі громадян

13.08.2015   13:47

12 серпня о 10:19 до Служби порятунку «101» у Семенівському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку та господарчої споруди в с. Чорнозем.

На місце пригоди прибув підрозділ 11-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. На той момент вогнем було охоплено стіну житлового будинку, зарості сухостою біля неї, а також вогонь встиг перекинутися на поруч розташований сарай. Завдяки злагодженим діям вогнеборців пожежу о 10:45 було локалізовано, а о 11:55 ліквідовано.

Як з’ясувалося, її причиною послужило те, що 79-річна господарка випалювання суху траву біля будинку. Коли вогонь почав швидко поширюватись, літня жінка намагалась самотужки його загасити, але пориви вітру лише прискорювали розповсюдження полум'я. Після того, як господарка викликала рятувальників, вона намагалась загасити пожежу в середині свого помешкання, проте, надихалась небезпечних продуктів горіння, знепритомніла. Її врятували вогнеборці, які оперативно прибули за викликом.

Від медичної допомоги працівників карети швидкої допомоги, які також прибули за викликом, жінка відмовилась. Слід зазначити, що нехтування правилами пожежної безпеки ледь не призвело до трагічних наслідків. Вогнем знищено господарчу будівлю, частково покрівлю та перекриття житлового будинку.


Того ж дня о 12:19 до Служби порятунку «101» у Бобровицькому   районі надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в с. Олександрівка. На місце події прибув підрозділ 15-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. Вогнеборці о 12:50 локалізували, а о 13:40 остаточно ліквідували пожежу.

Причиною її виникнення послужила необережність у поводженні з вогнем господаря будинку. Чоловік біля дерев’яного сараю всупереч вимогам правил пожежної безпеки збудував грубку для приготування їжі. Коли господар залишив вогонь без належного контролю, поривами вітру жарини потрапили на дерев'яний сарай та спричинили його займання. Вогнем знищено господарчу будівлю, пошкоджено покрівлю житлового будинку.

У зв’язку з цим, рятувальники закликають населення не випалювати суху траву та бути обережними у поводженні з вогнем. Нехтування правилами пожежної безпеки може призвести до виникнення масштабних пожеж, адже неконтрольований вогонь під час спекотної погоди поширюється з блискавичною швидкістю. Також звертаємося до батьків слідкувати за розвагами дітей, які можуть вигадати небезпечні ігри з пожежонебезпечними предметами.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини