Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 07:13:20

Судом підтримано позицію прокуратури щодо повернення земель сільськогосподарського призначення у державну власність

28.07.2015   18:27

Прокурором Щорського району встановлено випадки нереалізації суб’єктами господарювання прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Так, після видачі у 2011 році розпорядження про надання дозволу на розробку та затвердження техдокументації із землеустрою для надання в оренду земельних ділянок площею майже 50 га суб’єкт господарювання із виготовленням правоустановчих документів на використання таких земель зволікав, близько 5 років земельну ділянку не використовував, договір оренди не уклав, орендну плату та земельний податок не сплачував.

Наявність розпорядження райдержадміністрації позбавляло можливості передати такі землі іншим суб’єктам господарювання, які б здійснювали її використання та сплачували кошти до бюджету.

З підстав економічної недоцільності та неефективності існування «нереалізованого розпорядження» прокурор Щорського району заявив позов до суду про його скасування, що надало б можливість передати вказані земельні ділянки іншим сільгоспвиробникам, які за їх використання сплачували б відповідні кошти до бюджету.

Чернігівським окружним адміністративним судом 27.07.2015 підтримано позицію прокуратури та неефективне розпорядження Щорської РДА 2011 року скасовано.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини