Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:49:32

Піврічний внесок платників податків м. Чернігова склав майже 1 млрд. 298 млн. гривень

28.07.2015   12:06

Про це повідомив начальник ДПІ у м. Чернігові Федір Уляненко.

Підсумовуючи роботу інспекції за перше півріччя 2015 року він поінформував, що надходження податків, зборів та обов’язкових платежів за січень-червень 2015 року від платників м. Чернігова склали 644,0 млн. грн. і зросли у порівнянні з відповідним  періодом минулого року майже на 38 відсотків або на 155,3 млн. гривень.

Зокрема, до загального фонду державного бюджету надійшло 326,3 млн.грн., що на 126,9 млн.грн., або на 63,4 відсотка більше показника аналогічного періоду минулого року.
   
Надходження податку на прибуток склали 41,2 млн. гривень. Платниками міста перераховано 171,9 млн.грн. податку на додану вартість, що майже на 32 відсотка або на 41,9 млн.грн. більше аналогічного показника за 2014 рік. У той же час, з початку року платникам податків на рахунки відшкодовано 90,6 млн. грн. податку на додану вартість. Для порівняння -  за шість місяців 2014 року платникам податків на рахунки відшкодовано 47,8 млн.гривень.

На підтримку української армії платники м. Чернігова віддали 27,7 млн.грн. військового збору.

Місцевий бюджет протягом січня - червня цього року теж отримав на 28,4 млн.грн. більше минулорічного - 317,7 млн.гривень. Впродовж півріччя надходження податку на доходи фізичних осіб - основного джерела наповнення місцевого бюджету -  склали 176,3 млн. гривень.

«Питання контролю за дотриманням роботодавцями вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати має першочергове соціальне значення. Серед найбільших ухилень від оподаткування та порушень законодавства залишаються заборгованість, зарплата «в конверті», або її виплата у розмірі, що не відповідає прожитковому мінімуму», - наголосив керівник податкової міста.

Так, завдяки вжитим заходам щодо детенізації доходів населення, з початку року інспекція посприяла оформленню трудових відносин суб’єктами господарювання з 643 найманими працівниками; залучено до державної реєстрації 70 осіб, підвищили рівень оплати праці 63 суб’єкта господарювання. Здійсненими заходами до бюджету додатково спрямовано 298,5 тис. гривень.
Поповнішала місцева скарбничка  на 30,2 млн.грн. і за рахунок запровадження справляння в поточному році акцизного податку з реалізації в роздрібній торгівлі підакцизних товарів.

«Акцизний податок є стабільним додатковим джерелом наповнення місцевого бюджету та може бути направлений на потреби мешканців міста. Враховуючи це, для нас пріоритетним напрямом роботи залишається  боротьба з незаконним обігом підакцизних товарів», - зазначив Федір Уляненко.

За його словами, протягом поточного року співробітниками оперативного управління інспекції з незаконного обігу вилучено товарів на суму понад 16 млн. грн., у тому числі: паливно-мастильних матеріалів на суму майже 15,4 млн. грн., лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на суму понад 86 тис. гривень.

Цьогоріч збільшилися і надходження єдиного соціального внеску. За 6 місяців вони склали 653,9 млн.грн., що на 39 млн.грн. більше відповідного періоду минулого року.

Посадовець також зазначив, що для  поліпшення умов комфортного отримання адміністративних послуг платниками податків удосконалює свою роботу і Центр  обслуговування платників інспекції, який пропонує платникам широкий перелік різноманітних послуг. За півріччя поточного року Центром  надано понад 15 тисяч адміністративних послуг. Впродовж півріччя до фахівців Центру звернулися за отриманням консультацій та роз’яснень податкового законодавства  79 тис. 777 платників.

Відділом реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області, який функціонує у Центрі і забезпечує на безкоштовній основі видачу та реєстрацію електронних ключів для подання електронної звітності через мережу Інтернет за шість місяців видано платникам 4660 посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису.

Начальник інспекції відзначив високу сумлінність платників міста, які й під час тяжкої для країни соціально - економічної ситуації продовжують своєчасно сплачувати податки та збори.

«Хочеться подякувати представникам бізнесу міста за своєчасне наповнення державної казни. Адже це запорука відновлення фінансової стабільності та добробуту нашої держави загалом та кожного її громадянина зокрема. Ми зі свого боку докладемо максимум зусиль задля збереження економічної безпеки країни та створення умов для комфортного обслуговування наших платників податків», - підкреслив Федір Уляненко.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини