Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:51:36

З платниками податків інспекцією укладено 62 угоди про розстрочення грошових зобов’язань

23.07.2015   07:48

Не сплатив вчасно податки – маєш негативні наслідки.

«В ДПІ у м. Чернігові є певна категорія підприємств, які завинили бюджету, накопичили податковий борг. До боржників застосовуються як застережні заходи (направлення податкової вимоги, самостійне визначення боржником джерел погашення податкового боргу, реєстрація податкової застави, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, стягнення готівки, звернення до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках у банках та інших фінансових установах, адміністративний арешт, реалізація майна, яке знаходиться в податковій заставі тощо)», - відмітив заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Володимир Мехед.
   
За словами податківця, протягом півріччя 2015 року  надходження в рахунок погашення податкового боргу до Зведеного бюджету від платників ДПІ у м. Чернігові склали 18,3 млн.грн. (в т.ч. сплата розстрочених сум - 2,3 млн.грн.), у т.ч. до Державного бюджету – 16,3 млн. гривень (в т.ч. сплата розстрочених сум – 2,1 млн.грн.). З початку року до суду передано 83 позовні  заяви щодо стягнення податкового боргу в судовому порядку на суму 29,3 млн.гривень.

З огляду на поточну економічну ситуацію в країні не виключено, що на практиці може виникнути ситуація, коли підприємство повинно задекларувати податкові зобов’язання, але коштів на їх сплату в нього немає. Наприклад, у разі затримки контрагентами оплати відвантаженого товару чи наданих послуг (виконаних робіт), або навіть відмови від обов’язку щодо їх оплати.

Володимир Мехед звернув увагу на те, що для уникнення негативних наслідків для платника податків, які настають за фактом несплати  узгоджених грошових зобов’язань, додатковим заходом виходу з фінансових труднощів є процедура відстрочення/розстрочення податкових зобов'язань або податкового боргу, передбачених ст.100 Податкового кодексу України. Тому, при наявності доказів існування обставин, що свідчать про загрозу виникнення або накопичення податкового боргу, та відповідного економічного обґрунтування щодо можливості погашення грошових зобов’язань у майбутньому, платникам податків необхідно своєчасно вживати заходів щодо розстрочення або відстрочення грошових зобов’язань, не чекаючи моменту, коли вони стануть податковим боргом.

Так, в поточному році з платниками податків інспекцією укладено 62 угоди про розстрочення грошових зобов’язань на загальну суму 3,8 млн.гривень.

«Загальновідомий факт, що незнання закону не звільняє від відповідальності за його порушення, може приховувати в собі доволі серйозні наслідки, якщо йдеться про податкові правовідносини. Вчасна сплата податкових зобов’язань -  це запорука виконання важливих соціальних програм і виплат, а також передмова фінансової стабільності в нашій державі. Тому закликаємо платників податків працювати виключно у законодавчому полі та своєчасно сплачувати до бюджету податки та збори» - наголосив Володимир Мехед.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини