Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:35:24

Еко-проект Станіслава Демченко з Чернігова переміг у всеукраїнській програмі "Будуймо ЕКО Україну разом!"

21.07.2015   11:50Агенцiя

Щоби зробити Чернігів чистішим та сучаснішим, автор еко-ідеї Станіслав Демченко має намір встановити на Алеї Героїв або у парку вздовж проспекту Миру Wi-Fi-станцію, яка працюватиме на сонячних батареях.

Десятки учасників з 15 областей України, 49 оригінальних екологічних ідей, а також 1 354 360 гривень на реалізацію 10 проектів-переможців. Такі підсумки всеукраїнської екологічної програми «Будуймо ЕКО Україну разом!», організованої за підтримки еко-бренду «Чернігівське».

 

За підсумками голосування журі одним з переможців програми став еко-проект «Сучасний Чернігів» з облаштування суспільної зони відпочинку. Його автор, чернігівчанин Станіслав Демченко, за власною ініціативою запропонував реалізувати в центрі Чернігова ідею сучасної та екологічної зони відпочинку із застосуванням альтернативних джерел енергії.

Щоби зробити місто чистішим та сучаснішим, автор еко-ідеї Станіслав Демченко має намір встановити на Алеї Героїв або у парку вздовж проспекту Миру Wi-Fi-станцію, яка працюватиме на сонячних батареях. Поряд із бездротовою точкою доступу в інтернет планується облаштувати велопарковку, лавиці та сміттєві контейнери. За задумом ініціатора проекту, це сприятиме популяризації велотранспорту, а також стимулюватиме жителів і гостей Чернігова більше часу проводити на свіжому повітрі.

Відзначимо, що більшість еко-ідей, які будуть реалізовані до кінця жовтня 2015 року, стосуються проблем енергозбереження, правильної утилізації та вторинної переробки відходів, очищення та облаштування водойм, а також популяризації еко-транспорту в Україні.

«Ми віримо, що лише спільними зусиллями можна вплинути на  суспільство та створити культуру відповідального ставлення до природних ресурсів. За два місяці ми отримали значну кількість гідних заявок – така активність нас справді вразила. Завдяки цьому проекту ми знайшли тисячі однодумців по всій Україні, які хочуть змінювати світ на краще разом із нами», – говорить Денис Хрєнов, в.о. генерального директора САН ІнБев Україна.

 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини