Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:34:23

У центрах зайнятості області фіксують наплив безробітних. ВІДЕО

16.07.2015   08:54Агенцiя

Вона одна з тих, хто шукає рятунку від безробіття у центрі зайнятості. Місяць тому за станом здоров’я жителька Снов’янки Чернігівського району Людмила Сокол втратила роботу соціального працівника. Тепер шукає легшу.

За останні півроку таких, як Людмила Сокол у центрах зайнятості стало значно більше. Третина зареєстрованих безробітних – це якраз сільські мешканці. Під час пошуку роботи вони вимагають додаткових для себе умов.

Ситуація на ринку праці області складна, але керована. Так кажуть працівники служби. За 6 місяців цього року майже 15 з половиною тисяч безробітних зареєструвалися по всіх центрах зайнятості області. Це на шість з половиною відсотків більше ніж торік. Вдалося працевлаштувати за півроку 12 тисяч безробітних. Популярними до сьогодні залишаються робітничі професії, у сфері сільського господарства і транспорті. Втім, знайти людей на такі спеціальності важко. Це і впливає на статистику працевлаштованих.

Інша тема – працевлаштування переселенців. Вони продовжують оббивати пороги служби зайнятості, і їм не відмовляють. Вже понад 200 колишніх жителів Луганщини і Донеччини знайшли собі роботу на Чернігівщині. Але цей контингент безробітних не можна назвати вдячним, кажуть у фахівці Служби.

Допомогу під час пошуку роботи надають і демобілізованим учасникам АТО. Їх схиляють до відкриття власної справи, однієї з послуг центрів зайнятості. 36 чоловік вже отримали нову роботу, 32-є — перенавчаються. Все це за державні кошти, якими може скористатись той, хто шукає роботу.

Ну а наплив безробітних у цьому році у центрі зайнятості пояснюють ще й оформленням субсидій. Безробітні, які до цього приховували свій статус, йдуть за довідками.


Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.