Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:05:47

Чернігівська область: відбулася нарада з питань збирання зернових культур, їх охорони від пожеж та дотримання вимог охорони праці

15.07.2015   11:00

14 липня на Чернігівщині у Куликівському районі під керівництвом голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча відбулася виїзна нарада з питань організації збирання зернових культур, охорони нового врожаю від пожеж та дотримання вимог охорони праці.

У заході взяли участь керівництво обласних Управління ДСНС України, профільних департаментів, управлінь, установ і організацій, що мають відношення до жнив, голови райдержадміністрацій, їх заступники та  представники ЗМІ.

Перший етап наради проходив на базі селянсько-фермерського господарства «Колос», де учасники наради ознайомилися з технологічними особливостями збирання зернових культур, відповідними заходами пожежної безпеки та організацією чергування протипожежної ланки.

Другий етап тривав у залі засідань райдержадміністрації, де з доповідями виступили керівники різних ланок - від сільгоспгосподарств до обласних управлінь. В ході цього розглянуто ряд важливих питань стосовно забезпечення ходу зернозбиральної компанії.

Зокрема заступник начальника обласного Управління ДСНС України Олександр Нагуло зазначив: «Хоча торік на Чернігівщині під час жнив не зареєстровано пожеж, проте у державі на хлібних масивах, в місцях переробки, зберігання зернових та грубих кормів їх виникло більше 80. Вогнем знищено понад 300 га хліба на корені. З метою недопущення пожеж під час цьогорічної зернозбиральної компанії, рятувальниками проводяться відповідні перевірки сільгосппідприємств, віднесених до високого ступеня ризику від провадження господарської діяльності. На сьогодні перевірено близько третини суб’єктів господарювання, виявлено більше 800 порушень вимог пожежної та техногенної безпеки, з яких майже 50% вже усунуто».

Далі Олександр Нагуло озвучив основні вимоги пожежної безпеки, які мають обов’язково виконуватися аграріями під час жнив згідно з Правилами пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України, що уведені в дію наказом Мінагрополітики та МНС України від 04.12.2006 № 730/770.

На закінчення наради, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч поставив керівникам різних ланок ряд завдань щодо втілення передових технологій у сільгоспвиробництві, з організації збирання врожаю та його охорони від пожеж.

У ДСНС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини