Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:46:31

Оперативники розкрили жорстоке вбивство медичної сестри

13.07.2015   08:15

Менше доби знадобилась співробітникам Чернігівського міськвідділу міліції, щоб встановити та затримати підозрюваного у вбивстві медичної сестри.

Дев’ятого липня до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшло повідомлення про виявлення в обласному центрі за місцем мешкання вбитої жінки з явними тілесними ушкодженнями. До місця виклику виїхали слідчо-оперативні групи міськвідділу та обласного апарату УМВС, керівництво міліції, колеги з прокуратори.

Під час огляду місця події правоохоронці встановили, що жінку було забито насмерть. Знаряддям злочину, ймовірно, виявився молоток. Його було знайдено поруч з трупом.

Поки тривав огляд місця події, дільничні інспектори міліції та оперативники опитували родичів, сусідів загиблої. Також правоохоронці поспілкувалися з колегами потерпілої — медичним персоналом однієї з лікарень обласного центру, де покійна працювала медичною сестрою і користувалася високим авторитетом.

Одержані відомості дозволили правоохоронцям визначитися з головним підозрюваним у скоєнні злочину. Це 40-річний чоловік з негативною репутацією п’яниці, нероби та особи без певного місця мешкання. В кінці минулого року він потрапив на лікування до медичного закладу, де працювала потерпіла. Там його відмили, трохи відгодували і, звичайно, вилікували. Він же вподобав одну з медичних сестер, що за ним доглядали. Певний час залицявся, а згодом став з нею співмешкати. Однак шкідливих звичок не покинув, продовжував зловживати спиртними напоями та вести аморальний спосіб життя. Це і спричинило конфлікт з фатальними наслідками.

Як пояснив підозрюваний після його затримання, у день скоєння злочину він в категоричній форми став вимагати він співмешканки грошей, аби похмелитися. Отримана відмова його розлютила, він взяв з балкону молоток, повернувся до кімнати і наніс більше десяти ударів цим знаряддям по голові потерпілої. Після цього зняв з вбитої співмешканки золоті прикраси, забрав з її гаманця гроші та банківську картку і пішов купувати спиртне. Ці ювелірні вироби та частину грошей були у підозрюваного вилучені під час його затримання.

Наразі цей громадянин затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Тривають слідчі дії.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини