Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:23:17

Як ми оцінюємо свої доходи?

10.07.2015   13:43Агенцiя

У рамках постійного вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у січні поточного року проведене опитування населення Чернігівської області щодо самооцінки рівня своїх доходів у 2014 році та економічних очікувань на 2015 рік, повдомляє Головне управління статистики у Чернігівській області.

Визнали рівень своїх доходів достатнім, але заощаджень не робили, третина родин Чернігівщини, а частка сімей, що робили заощадження, зменшилася та склала 4%. Вважали свій дохід достатнім для нормального харчування, але обмежували себе в споживанні непродовольчих товарів та послуг 57% домогосподарств області.

Разом із тим, 6% домогосподарств відповіли, що не змогли забезпечити навіть достатнє харчування.
В Україні 47% домогосподарств заявили про те, що доходів було достатньо, але заощаджень вони не робили,  кількість респондентів, які високо оцінили рівень своїх доходів становила 4% (грошей вистачало навіть на заощадження). Найбільше робили заощадження в Дніпропетровській та Житомирській областях.

Прогнози жителів області щодо перспектив розвитку економіки України на 2015 рік розподілилися таким чином: вважали, що цей період буде сприятливим  1% домогосподарств, сприятливим, але не в усьому – 5%, без будь-яких відчутних змін – 17%, несприятливим, але не в усьому – 23%, несприятливим – 53% домогосподарств.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини