Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:24:38

Стан роботи по запобіганню і протидії корупції

08.07.2015   08:03Агенцiя

Організація роботи з питань запобігання і протидії корупції залишається пріоритетним напрямом діяльності органів прокуратури.

За результатами проведеної прокуратурою області роботи, у взаємодії з іншими правоохоронними органами, у 1 півріччі 2015 року до суду направлено 17 обвинувальних актів про злочини з ознаками корупції. З них: 10 – за фактом одержання неправомірної вигоди, 6 – щодо заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та 1 – про підбурення до надання неправомірної вигоди.

За корупційні злочини у сферах освіти, земельних відносин, охорони довкілля та бюджетній системі до кримінальної відповідальності притягнуто 18 осіб. Серед засуджених є: державний службовець, посадова особа органу місцевого самоврядування, працівники територіальних органів Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Державної пенітенціарної служби України, Державної міграційної служби України, офіцер Збройних сил України та 4 співробітники органів внутрішніх справ.

Розмір одержаної посадовцями неправомірної вигоди становив від 1 до 23 тис. грн.

Як приклад, один із сільських голів Чернігівської області, за надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у межах села, одержав неправомірну вигоду в сумі 1 000 доларів США. На даний час справа розглядається судом.

За направленими у суд обвинувальними актами до реального    покарання – позбавлення  волі засуджено одного з керівників Чернігівського міського відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області (3 роки 6 місяців) та співробітника територіального підрозділу Державтоінспекції  (5 років).

Крім того, протягом 6 місяців поточного року  складено 34 протоколи про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, з яких: 23 – працівниками прокуратури, 6 – УМВС, 5 – УСБУ.

Зазначені протоколи складено стосовно 7 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 13 депутатів місцевих рад, 1 державного службовця та 1 працівника пенітенціарної служби.

Найбільше протоколів (25) складено за неповідомлення посадовцями своїх керівників про конфлікт інтересів, який виник під час здійснення службової діяльності, 7 – за несвоєчасне подання декларацій та 2 – порушення обмежень щодо сумісництва.

За результатами їх судового розгляду 26 осіб притягнуто до відповідальності з накладенням штрафу на суму майже 8 тис. грн.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини