Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:00:54

На Чернігівщині через порушення митних правил затримали лікарські засоби

02.07.2015   19:57Агенцiя

У Чернігівській митниці ДФС повідомили, що у пунктах пропуску на кордоні доволі часто виявляють незаконне переміщення громадянами лікарських засобів.

Одну з таких спроб нещодавно припинили у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Громадянин Білорусі, який намагався перетнути кордон за спрощеним порядком, при усному опитуванні зізнався, що у нього в автомобілі знаходяться лікарські засоби. Спільна оглядова група у складі працівників митниці та прикордонників вилучила з багажного відділення автомобіля 1216 одиниць препаратів «Deca-Durabolin», «Clomed», «Turanabol», «Turinover» у флаконах та таблетках. Згідно з попередньою оцінкою їх вартість доволі висока – загалом близько 130 тисяч гривень.         

Співробітники митниці порушили адміністративну справу за ст. 471 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю».  Санкціями даної статті передбачено штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на даний час це 1700 гривень). А у разі якщо предметами правопорушення є товари, на переміщення яких через кордон України встановлено заборони або обмеження, - ще й конфіскація цих товарів.

Нагадуємо, що згідно із законодавством України, громадяни можуть переміщувати через кордон не більше 5-ти упаковок лікарських засобів кожного найменування (крім засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини). При наявності в особи рецепта (виданого на її ім’я та засвідченого печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я) – у обсягах, зазначених у рецепті.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.