Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:26:04

Прокуратура вимагає повернення приміщення дитячого садка в комунальну власність

01.07.2015   20:25

До цього часу в судах триває розгляд справ про визнання недійсною проведену у 90-х роках приватизацію, під час якої до статутних фондів підприємств незаконно увійшли об’єкти нерухомості, які згідно вимог чинного на той час законодавства повинні були передаватися в державну або в комунальну власність.

Так, за зверненням Ніжинської міської ради прокуратурою області направлено до суду позов про визнання незаконним акту оцінки майна цілісного майнового фонду ВАТ «Ніжинський механічний завод», до якого безпідставно під час корпоратизації у 1994 році внесено будівлю дитячого садочку.

Незважаючи на той факт, що зазначене нерухоме майно повинно було передаватися заводом безоплатно у комунальну власність, на сьогодні зазначене приватне акціонерне товариство збирається отримати за нього кошти, зобов’язавши укласти з територіальною громадою договір купівлі-продажу.

Слід також зазначити, що спірне приміщення наразі використовується як школа мистецтв для дітей.

До справи залучено засновника заводу - Міністерство промислової політики України, в архівах якого знаходяться документи, які підтверджують неправомірність дій керівництва Ніжинського механічного заводу.

За активної та принципової позиції прокурора незаконна ухвала господарського суду м. Києва, якою повернуто позов з посиланням на відсутність порушень інтересів держави, скасована постановою Київського апеляційного суду України.

Державницьку позицію в цій ситуації зайняв і Вищий господарський суд України, який підтвердив наявність підстав для представництва прокурором інтересів держави в особі Ніжинської міської ради.

Незаконну ухвалу суду І інстанції скасовано, а позов прокурора буде розглядатися по суті.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини