Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:28:10

Меморіал слави знову в повному "складі"

01.07.2015   13:20Агенцiя

Цьогоріч, як повідомлялось у місцевих ЗМІ, з Меморіалу слави на Болдиних горах у Чернігові було викрадено каску радянського воїна.

За ініціативи Геннадія Корбана зроблена та встановлена нова каска.


Взимку над Меморіалом слави позбиткувалися невідомі зловмисники - викрали каску радянського воїна, розміщену поблизу Вічного вогню. Ні працівники комунальних служб, на балансі яких перебуває комплекс, ні міліція так і не змогли знайти злодія, аби змусити його відшкодувати збитки та повернути вкрадену реліквію.

Завдяки Геннадію Корбану Меморіал відновлено: нова каска радянського воїна встановлена побіля Вічного вогню. Як символ вдячності полеглим на фронтах Другої світової війни, як данина пам’яті й поваги. Символічно, що живі квіти Геннадій Корбан поклав до Вічного вогню саме в День Конституції України: воїнам - визволителям ми, нащадки, зобов’язані не тільки своїм життям, а й Незалежністю та суверенітетом країни. Подвиг загиблих безцінний, неоціненні й символи та пам’ятки історії.
Пам’ятати полеглих, оберігати могили й обеліски - священний обов’язком і нинішніх, і наступних поколінь, незважаючи на будь – які політичні віяння. Бо ж у вирі повномасштабної й кровопролитної Другої світової війни загинули мільйони солдат та мирних жителів. Війна торкнулася кожної сім’ї, постукала горем і похоронками ледь не в кожен дім.

Вандали, які руйнують пам’ятники воїнам-визволителям, невідомим солдатам, без перебільшення, нищать не тільки пам'ять про предків, а й своє майбутнє.

- Останнім часом в суспільстві, на жаль, переоцінюються цінності. Я вважаю такі речі неприпустимими. Це все одно, що тривожити прах мертвих. Тим більше загиблих, котрі віддали найдорожче – своє життя, за мирне небо, за наше життя. Чув від багатьох чернігівців, що Меморіал слави був частково зруйнований. Їх прохання схвилювало мої серце й душу, бо обидва мої діди воювали на фронтах Другої світової. Володимир Ілліч Корбан поліг в боях під Одесою. Пишаюся обома своїми дідами , свято бережу пам'ять про них, розповідаю про подвиги предків своїм синам », - говорить Геннадій Корбан. - Кожен чернігівець, і кожен гість можуть прийти до Меморіалу і вклонитися пам’яті полеглих. Особливо це важливо сьогодні, коли на сході країн триває неоголошена війна і ми знаємо ціну життя».

Катерина Чорна

PR

Фото Віктора Кошмала

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини