Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:02:22

"Держава – це ми!". ФОТОрепортаж

29.06.2015   12:19Агенцiя

Під таким гаслом пройшли урочисті заходи із вшанування пам’яті військовослужбовців Чернігівщини, загиблих в зоні АТО та під час Революції гідності. Це відбулося у рамках благодійної акції "Родинне коло Чернігівщини" та з нагоди Дня Конституції України.

До проведення акції долучилися і владні інституції, і громадські та волонтерські організації, і звичайні громадяни, які не залишилися байдужими до чужого горя та до долі держави.

Заходи розпочалися на Красній площі з і флешмобу «Квітка-душа» за участю керівників області, членів сімей загиблих військовослужбовців та героїв Небесної сотні, громадськості, творчих колективів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Вшановуючи пам'ять наших земляків, чия висока громадянська мужність, відданість Україні та військовій присязі віднині навічно закарбовані в нашій пам’яті, присутні поклали квіти до меморіальних дошок, присвячених загиблим військовослужбовцям. Пам'ять героїв вшанували хвилиною мовчання.

Поминальну літію відправив секретар Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Роман.

До заходів долучився народний депутат України Олександр Кодола.

Заходи продовжилися в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, де до чернігівської громади звернувся голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч. Він привітав присутніх з Днем Конституції України, яку було прийнято 19 років тому задля побудови і зміцнення демократичної, соціальної, правової української держави.

— Протягом цього часу змінювалось життя в Україні, змінювались суспільні настрої і політичні уподобання — країна прокладала свій шлях у майбутнє, шукала своє місце у світовій спільноті. Проте така самостійність сподобалась не усім: наш північний сусід не бажав і не бажає втрачати свого впливу на долю України. І це прагнення позбавити нас самостійності призвело спочатку до Майдану, а потім — до збройного протистояння на сході нашої держави, - наголосив Валерій Куліч.

Тисячі наших співвітчизників вийшли на головну площу країни, щоб підтвердити своє прагнення волі й демократії. Сотні з них віддали за це свої життя.

Серед Героїв Небесної Сотні є троє наших земляків: Василь Прохорський, Андрій Мовчан, Віктор Орленко. Вони загинули, захищаючи право своєї держави на щасливе майбутнє.

На жаль, трагічний список наших непоправних втрат на цьому не скінчився. Більше 120-ти кращих синів Чернігівщини полягли в боях за суверенність і цілісність України.

З особливими словами вдячності і співчуття очільник області звернувся до людей, які втратили у цій неоголошеній війні найдорожчих — синів, батьків, чоловіків.

— Прийміть наш доземний уклін. Ми не в змозі повернути час назад і виправити непоправне. Проте ми докладемо всіх зусиль, щоб розділити з вами ваше горе.

Сьогодні ми всі разом зібралися тут, щоб ще раз сказати: ви не самотні, з вами разом уся Чернігівщина, вся країна. А ваші рідні назавжди залишаться у нашій пам’яті справжніми героями, патріотами, які, не шкодуючи себе, постали на захист Батьківщини, - підкреслив Валерій Куліч.

Від імені української держави голова облдержадміністрації Валерій Куліч разом з головою обласної ради Миколою Звєрєвим передав нагороди полеглих патріотів їх сім’ям.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджені посмертно:

Орденом «За мужність» III ступеню

Бруй Микола Віталійович

Лущик Микола Григорович

Лавренчук Віктор Іванович

Андрійченко Максим Павлович

Ющенко Володимир Михайлович

Безгубченко Сергій Борисович

Шик Олександр Геннадійович

Кривонос Станіслав Григорович

Кунденко Володимир Іванович

Носенко В’ячеслав Олексійович

Брешинський Володимир Олегович

Баран Сергій Петрович

Полегенько Дмитро Павлович

Чередниченко Денис Ігорович

Богуш Андрій Васильович

Пономаренко Микола Миколайович

Коваль Юрій Миколайович

Титаренко Сергій Миколайович

Александренко Сергій Миколайович

Костюченко Юрій Миколайович

Бойко Валентин Анатолійович

Орденом Богдана Хмельницького III ступеню нагороджені:

Соснюк Віктор Володимирович

Буряк Анатолій Михайлович

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм орденом «За заслуги» III ступеню нагороджено заступника голови Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Віктора Гнатюка.

Сьогодні в Україні велику роль відіграє волонтерський рух, і кожен його учасник звершує власний громадянський подвиг, матеріально та морально підтримуючи бійців української армії та членів їх родин. Волонтери допомагають сім’ям загиблих, підтримують їх у найтяжчі хвилини.

На запрошення організаторів «Родинного кола» у Чернігів приїхали волонтери з Дніпропетровська Олена Ковальчук та Неля Крютченко, яким Валерій Куліч вручив Подяки обласної державної адміністрації.

Учасники заходу також переглянули концертну програму за участю творчих колективів Чернігівщини та гостей з Києва.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини