Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:19:22

З приходом інвесторів в село Кам’янська Слобода у жителів виникло багато нарікань. ВІДЕО

22.06.2015   07:48

Жителі с.Кам’янська-Слобода мають багато нарікань на своїх інвесторів. А почалося все з закриття ферми та ліквідації робочих місць на селі.

На території Кам’янсько-Слобідської сільської ради працюють два інвестори - ТОВ "Агрікор холдинг" та Новгород-Сіверські Аграрні інвестиції. Ці підприємства обробляють більше двохсот тисяч гектарів землі. На початку сільськогосподарської діяльності у ТОВ "Агрікор холдинг" працювало 17 місцевих жителів, велося хазяйство - більше 200 голів великої рогатої худоби. Наразі ситуація погіршилася, ферму закрили, а серед співробітників залишили лише 4 охоронці.

Анатолій Васюк - голова Кам’янсько-Слобідської сільської ради: "На території сільської ради було таке підприємство як "Агрікор холдинг", яке утримувало близько 200 голів великої рогатої худоби і де працювало 17 чоловік. На сьогоднішній день це підприємство скот вирізало, із 17 чоловік тільки 4 чоловіка охоронці, які мають роботу. !3 чоловік на сьогоднішній день поповнили ряди безробітних і займаються особистим підсобним господарством."

Тетяна Черненко - вчитель історії Кам’янсько-Слобідської ЗОШ І-ІІ ст.: "Землі були віддані Агрікорхолдинг , однак вони в цей час вивозять всю худобу, все забирають і таким чином на території села зараз не залишається жодної людини яка працює, крім школи, фапу і магазину. Вже більше ніхто не працює, село покинуте на вимирання".
Більшість селян здали в оренду свої паї саме ТОВ "Агрікорхолдинг", з приводу цього у людей з'явилося багато нарікань, тож дивіться далі.

Лідія Литвин - продавець магазину у с.Кам'янська Слобода: "Вони то виплачують, ну дуже погано нам зерно давали в цьому році. Не було в мене телефону чи камери зняти, я б виклала в Інтернет, яке знущання було над людьми. Люди по головам лазили, не встигне машина приїхати, її за 3 хвилини розбирали. Це що таке, як це називається? Вони могли організувати це краще".

Олександр Глушков - житель с.Кам'янська Слобода: "Яка тут робота, ферму вивезли. Раз кукурудзи дали, а потім жито".

Звичайно ж село не обходиться без допомоги інвесторів - до дев'ятого травня вони надали подарунки ветеранам та дітям війни, а до першого вересня купили спорттовари для школи. Також допомогли з придбанням бронежилета для мобілізованого з села Кам'янська Слобода, але на цьому позитивні моменти співпраці закінчились. У Камя’нській-Слободі функціонують три водонапірні вежі. Село водою забезпечує ТОВ "Агрікор холдинг". Водою, у якій вміст нітратів перевищує допустиму норму у 4 рази.

Анатолій Васюк - голова Кам’янсько-Слобідської сільської ради: "Забезпеченням водою на території сільської ради займається ТОВ "Агрікор холдинг». Вміст нітратів у воді в селі Кам'янська-Слобода перевищує майже в 4 рази, більше 200 міліграм на літр при нормі 50. Тобто всі люди попереджені, що цю воду можна використовувати тільки для технічних цілей. В зв'язку з приходом інвесторів, крім того що ми маємо і позитив, від цього ми маємо дуже багато негативу. Буквально декілька днів тому, може тиждень тому «Агрікор холдинг» проводив обробіток рапсу ядохімікатом. Я звертався і до інвесторів, і в контролюючі органи. Вони проводять заправку свого автотранспорту водою біля свердловини і тут же можуть готувати робочий розчин".

Дуже сподіваємось, що жителі села Кам'янська-Слобода не залишаться на самоті зі своїми проблемами і місцева влада теж зверне на це увагу.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини