Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:04:48

Бійці 13-го та 41-го батальйонів створюють ради ветеранів своїх підрозділів. ВІДЕО

17.06.2015   16:46Агенцiя

Ці громадські організації покликані захищати інтереси учасників бойових дій та їх родин. З цією метою відбулася перша зустріч громадських активістів обох батальйонів.

Ідея учасників зустрічі: спочатку створити ради ветеранів 13-го й 41-го батальйонів, оскільки всередині підрозділів бійці краще знають свої проблеми. Далі ради ветеранів делегують найактивніших з-поміж себе до громадських ради при місцевих органів влади.

Створюються ради ветеранів не тільки при підрозділах, а й за місцем проживання. По такому шляху пішли в Ніжині.

Типові соціальні проблеми бійців – це оформлення документів, отримання статусу учасників бойових дій. Але коли людина й отримала цей статус, необхідно знати свої права. А для цього потрібна допомога кваліфікованого юриста.

Також громадські організації покликані централізовано вирішувати питання допомоги сім’ям учасників бойових дій, лікування, психологічної підтримки.

Координацію спільних дій ветеранських організацій бере на себе департамент цивільного захисту й оборонної роботи. Тут, зокрема, надають правову допомогу.

І, звичайно, в кожному підрозділі ветерани знають своїх активістів, до яких слід звертатися. А в захисті своїх прав усіх їх закликають не бути байдужими.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини