Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:02:07

Будьте вірними рідному краю, батькам і українській державі!

13.06.2015   18:14Агенцiя

З такими напутніми словами голова обласної ради Микола Звєрєв звернувся до кількох сотень молодих воїнів-призовників, які 13 червня склали військову присягу на вірність Україні на базі 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту.

Суботнього дня на урочистості з цієї нагоди прибули батьки, рідні і близькі юних захисників Батьківщини з Чернігова, області та багатьох куточків нашої країни, аби почути слова привітання та настанови своїм синам від очільника обласної представницької влади Миколи Звєрєва, начальника головного штабу, першого заступника керівника адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-майора Сергія Затолокіна, начальника навчального центру (колишнього залізничного полку) полковника Степана Гути, архієпископа Чернігівського і Новгород-Сіверського УПЦ Амвросія, митрополита Переяслав-Хмельницький і Вишневського Олександра, який привіз з цієї нагоди до військової частини зі святої гори Афон ікону святого великомученика і небесного покровителя православного воїнства Георгія Побєдоносця, аби благословити молодих воїнів на вірну службу Україні.

Від імені солдатських матерів, син якої сьогодні склав присягу, молодих воїнів привітала Ірина Фуга; від ОДТРК «Сівер-центр» удачі і везіння в службі молодим воїнам побажав заступник генерального директора облтелерадіокомпанії Олег Шолох, представник якої, старший редактор обласного радіо Андрій Тіток, теж іде служити у Збройні Сили України. У свою чергу, молодий радіожурналіст попросив слова і виступив перед своїми побратимами, побажавши їм усілякого везіння у військовому житті та щасливого повернення додому. Свої мудрі настанови військовим транспортникам висловив і голова ради ветеранів організації залізничних військ, полковник у відставці ВасильДідовець, інші.

Вітаючи воїнів з нагоди присяги, голова обласної ради Микола Звєрєв, зокрема, наголосив:

- Ми завжди разом із вами і готові стати поряд, аби захистити Україну від будь-яких агресивних зазіхань. Хай вас Бог береже в любій ситуації, щоби ви з честю і гідністю, виконавши найпочесніший обов'язок перед Вітчизною, повернулися живі і здорові до своїх рідних і близьких!

Довідково. Чернігівський навчальний центр Держспецтрансслужби починає свою історію з 2 травня 1950 року, коли особовий склад восьмого навчального залізничного полку склав військову присягу. Саме цей день встановлений днем частини.

У 2004 році навчальний Чернігівський полк переформували у 8-й навчальний центр Держспецтрансслужби. Особовий склад військової частини брав участь у будівництві сучасних автомагістралей та автомобільних мостів. Зараз центр готує фахівців за більш, чим двома десятками спеціальностей - командири відділень, сапери, водолази, санітарні інструктори, кранівники, механіки, кухарі та багато інших, потрібних Збройним Силам України спеціальностей.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини