Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:08:09

В Чернігові викрито підпільний цех цифрових піратів

11.06.2015   16:00Агенцiя

Порушуючи чинне законодавство, чернігівський приватний підприємець тиражував аудіовізуальну продукцію та програмне забезпечення.

Чернігівські правоохоронці провели комплекс заходів з виявлення та припинення фактів порушення прав інтелектуальної власності під умовною назвою «Чорний Посейдон».
В ході спецоперації співробітники Управління протидії злочинам у сфері економіки УМВС України в Чернігівській області викрили в обласному центрі підпільний цех з тиражування аудіовізуальної продукції та програмного забезпечення.

Власником незаконного цеху є чернігівський підприємець, який всупереч законодавству здійснював тиражування, зберігання та подальше розповсюдження дисків для лазерних систем зчитування на оптичних носіях інформації із записаними на них об’єктами авторського та суміжного права (програмним забезпеченням) та записами аудіовізуальних творів.

В ході проведення санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили обладнання для запису дисків для лазерних систем зчитування, понад півтори тисячі ДВД- дисків із записами аудіо-візуальних творів, поліграфія та витратні матеріали (диски з відтвореними об’єктами авторського і суміжного права та чисті диски).

Загальна сума вилученого майна становить понад 100 тисяч гривень.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 203-1 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, експорт, імпорт, зберігання, реалізація та переміщення дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва, якщо ці дії вчинені у значних розмірах) - караються штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією та знищенням дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання чи сировини для їх виробництва.
Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.