Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:48:26

Перехід у конструктивне русло

11.06.2015   09:12

Робота Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації набула ознак конструктивності. Перелом настав на засіданні 9 червня.

По-перше, явка громадських радників була рекордною, з’явилися також і керівники відділів РДА на чолі з в.о. голови Батраком С.А.

Під час розгляду питання, яке стосувалося налагодження механізму співпраці між Громадською радою та райдержадміністрацією за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, Сергій Анатолійович визнав, що і протоколів засідань він не читає, і контрольних функцій ГР не розуміє… Роз’яснили, зацитувавши Положення, пункти деяких рішень з протоколів.

Домоглися й отримали громадські активісти план роботи адміністрації на поточний місяць, відповідно до якого й поради надаватимуться. Таким принципом – спочатку пропозиції ГР, а потім рішення РДА, там де треба радитися з громадськістю, домовилися керуватися надалі.

Наступним було питання організації лікувального процесу в ЦРЛ та план дій для покращення якості роботи закладів охорони здоров’я в районі. Доповідав головний лікар Солодько Ю.П. Не будемо переповідати суху статистику, адже не менш черствим є ставлення до пацієнтів людей у білих халатах. У результаті летальні випадки: на свіжій пам’яті, у переддень сороковин, смерть колеги Науменка М.М. До того ж перебувати у лікарні у вихідні й святкові дні не бажано – допомоги практично ніякої (між іншим ситуація типова й для інших бюджетних сфер).

Чим ми можемо вам допомогти? - запитав у Юрія Павловича Микола Шкурко.

Вирішили з’ясувати це під час зустрічі з колективом лікарні. Щоправда, шестеро медпрацівників зачекалися у черзі на отримання земельної ділянки і це також псує їм настрій перед зустріччю з пацієнтом. Які є важелі у керівника? Пряник влада не дає, а батіг у наші часи не метод.

Спікерами на засіданні були як завжди Володимир Ювко, Валентина Щокіна, Михайло Зібницький, Олександр Давиденко, Микола Шкурко, у конструктивне русло скеровував раз-у-раз Дмитра Артеменка голова ГР Юрій Римський. Решта із 17 членів відмовчувалася. Тож для продовження конструктиву треба б активізувати пасив.

Наступне засідання намічене на 23 червня і буде розглядати роботу відділів освіти і культури, а також має заслухати інформацію щодо територіальної реформи. Сподіваються радники побачити до того часу реагування РДА на їх останні пропозиції.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини